Διεθνή

Κομισιόν προς Βόρεια Μακεδονία: «Μας λυπεί η μη χρήση της συνταγματικής ονομασίας»

Κομισιόν προς Βόρεια Μακεδονία: «Μας λυπεί η μη χρήση της συνταγματικής ονομασίας»

Πηγή Φωτογραφίας: ESG Today

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι απαιτείται σεβασμός σε όσα έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ξεκάθαρο μήνυμα –για ακόμα μία φορά– στέλνει η Κομισιόν σε σχέση με τη χρήση του συνταγματικού ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας από τους νέους ηγέτες της χώρας.

Ερωτηθείσα η εκπρόσωπος της Κομισιόν για το γεγονός ότι κάποιοι εκ των νέων ηγετών της Βόρειας Μακεδονίας δεν χρησιμοποιούν το συνταγματικό όνομα της χώρας τόνισε ότι «έχουμε ήδη πει ότι λυπούμαστε για τη μη χρήση του συνταγματικού ονόματος από κάποιους από τους ηγέτες της Βόρειας Μακεδονίας. Πρόκειται ξεκάθαρα για κάτι που έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών και είναι επίσης ξεκάθαρο ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να σέβονται τους όρους της συμφωνίας και να την εφαρμόζουν καλή τη πίστει».

Η Ανα Πισονέρο, εξάλλου, υπενθύμισε σε σχέση με τις απαιτήσεις της Βουλγαρίας, προκειμένου να προχωρήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρυξελλών και Σκοπίων, ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι αναμένει από τη Βόρεια Μακεδονία και «τις συνταγματικές αλλαγές για τις οποίες η χώρα έχει ήδη δεσμευθεί, ώστε να προχωρήσει στην ευρωπαϊκή της πορεία».

«Νομίζω ότι το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, ότι η Βόρεια Μακεδονία θα πρέπει να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το μομέντουμ που υπάρχει για τη διεύρυνση, ώστε να προχωρήσει αποφασιστικά στην ευρωπαϊκή της πορεία», επισήμανε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, ενώ προσέθεσε ότι «η Ε.Ε. θα συνεργαστεί στενά με τη νέα κυβέρνηση, ώστε να σημειωθεί πρόοδος σχετικά με τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και να προαχθεί η ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments