Οδηγός

Ευχάριστα νέα για χιλιάδες δικαιούχους! Κάντε αίτηση για το επίδομα 2.500 ευρώ

Ευχάριστα νέα για χιλιάδες δικαιούχους! Κάντε αίτηση για το επίδομα 2.500 ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Ευχάριστα νέα για χιλιάδες δικαιούχους! Κάντε αίτηση για το επίδομα 2.500 ευρώ

Η προθεσμία και η διαδικασία

Οι αιτήσεις χορήγησης για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 ξεκίνησαν σήμερα 25 Ιουνίου. Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους και μέσω της σελίδας https://stegastiko.minedu.gov.gr/

Τα υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνουν ότι από σήμερα ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων χορήγησης του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Η προθεσμία και η διαδικασία για το φοιτητικό επίδομα

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους ψηφιακά είτε απευθείας μέσω της σελίδας https://stegastiko.minedu.gov.gr/ είτε μέσω του gov.gr στην κατηγορία «Εκπαίδευση» και την υποκατηγορία «Πανεπιστήμια και φοίτηση», μέχρι και την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024.

Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται με τη χρήση κωδικών TaxisΝet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην ανωτέρω ιστοσελίδα έχουν, επίσης, αναρτηθεί το θεσμικό πλαίσιο, η σχετική εγκύκλιος, το εγχειρίδιο χρήσης καθώς και αρχείο συχνών ερωτήσεων – απαντήσεων σχετικά με τη λειτουργία της εφαρμογής.

Η υπηρεσία αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ ΑΕ (GRNET), φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αυξάνεται στα 2.500 το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Έως τα 2.500 ευρώ αυξάνεται το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης στέγης και των υψηλών ενοικίων.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου και το πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων, ορίζει ότι το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα ορίζεται στα 1.500 ευρώ για όλους τους φοιτητές:

  • των δημόσιων ΑΕΙ,
  • των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και
  • των ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδας, καθώς και
  • των σχολών της Κύπρου που περιλαμβάνονται στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ωστόσο, το στεγαστικό επίδομα ανέρχεται στις 2.000 ευρώ, στην περίπτωση που ο δικαιούχος συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοκία.

Όμως οι πιο «κερδισμένοι» είναι οι φοιτητές που σπουδάζουν σε ΑΕΙ εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπου το επίδομα αυξάνεται στα 2.000 ευρώ, ενώ φτάνει στις 2.500 ευρώ στην περίπτωση της συγκατοίκησης σε περιοχές εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη αύξηση – κατά 50% – είχε ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2022 και αφορούσε περίπου 50.000 φοιτητές και σπουδαστές ΙΕΚ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments