Policy Briefs

Η Μελόνι κερδίζει έδαφος σε βάρος του φιλελεύθερου Renew

Η Μελόνι κερδίζει έδαφος σε βάρος του φιλελεύθερου Renew
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, δεν αποκλείεται να ζητήσει να πάρει αντιπροεδρία για την χώρα της στην Κομισιόν συνδυασμένη με ένα καλό χαρτοφυλάκιο.

Όλο και περισσότερο φαίνεται να δυσκολεύεται η πολιτική ομάδα του Renew, η άλλοτε ισχυρή πολιτική ομάδα του Μακρόν, να ανακτήσει τις χαμένες της δυνάμεις αφού αντί να κερδίζει ευρωβουλευτές χάνει.

Οι πέντε εκλεγμένοι του Volt Europe τους οποίους επιθυμούσε διακαώς το Renew επέλεξαν εν τέλει να ενταχθούν στην ομάδα των Πρασίνων.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναμένεται να επιθυμεί έναν πιο ενεργό ρόλο στη Σύνοδο Κορυφής της 27ης και 28ης Ιουνίου, μετά την τρίτη θέση που κατέχει η ομάδα ECR. Στο άτυπο Συμβούλιο της 17ης Ιουνίου, η Μελόνι δεν συμμετείχε και αυτό την δυσαρέστησε, καθώς ήθελε να έχει έναν ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το μοίρασμα των θέσεων. Παρόλο που δεν είχε αντίρρηση για καμία από τις υποψηφιότητες της ερχόμενης θητείας, επιθυμούσε να έχει έναν ρόλο σε αυτές τις διαπραγματεύσεις.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας ενδέχεται να ζητήσει τη θέση του αντιπροέδρου στην Κομισιόν, συνοδευόμενη από ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο. Ωστόσο, η μείωση της επιρροής του κόμματος Renew μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία χρειάζεται 360 ψήφους για να επανεκλεγεί. Αυτή τη στιγμή, ΕΛΚ, Σοσιαλιστές και Renew συγκεντρώνουν 399 ψήφους, δίνοντάς της περιθώριο για διαρροές. Οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ΕΕ, οδηγώντας σε αχρείαστες αναταράξεις σύμφωνα με κύκλους των Βρυξελλών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments