Πολιτική

Μανιφέστο Κασσελάκη για ΣΥΡΙΖΑ και Κεντροαριστερά

Μανιφέστο Κασσελάκη για ΣΥΡΙΖΑ και Κεντροαριστερά

Πηγή Φωτογραφίας: [370011] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το σχέδιο για τον δικό του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε εχθές ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μεγάλη αναταραχή επικρατεί πάλι από εχθές στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από ανάρτηση του προέδρου του στο facebook, η οποία προβλήθηκε ως «μανιφέστο Κασσελάκη» και παρουσιάζει το σχέδιο του που «θα μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό κόμμα». Μαζί με τις προτάσεις του όμως και την αναμενόμενη επίθεση στην κυβέρνηση, ο Στεφανος Κασσελάκης αφήνει, για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα, πολύ σοβαρές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα και για την κατάσταση του κόμματος όταν το παρέλαβε.

Η απάντηση του Κασσελάκη προς τον Τσίπρα ήταν αναμενόμενη για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Στην πρόσφατη εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα, ο Κασσελάκης δεν αντέδρασε έντονα, αλλά έκανε λόγο για κινήσεις στο παρασκήνιο που στοχεύουν να τον ρίξουν. Η σχέση του με τον Τσίπρα δεν έχει αποκατασταθεί μετά την απόπειρα εναντίον του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, και η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται με διαφορετικά μέσα. Επίσης, η συζήτηση για τη σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ που άνοιξε ο Τσίπρας στην εκδήλωση εξυπηρετεί αυτήν την προσπάθεια.

«Οι συνεργασίες χτίζονται από κάτω προς τα πάνω – και σε αυτήν τη διαδικασία είμαστε παρόντες. Οι συνεργασίες δεν επιβάλλονται επειδή ξαφνικά το σύστημα βλέπει τον Μητσοτάκη να αποσταθεροποιείται και ψάχνει την επόμενη ρεζέρβα του» ήταν η σκληρή απάντηση του Κασσελάκη μέσα από τη χθεσινή ανάρτηση του στην οποία επίσης ανέφερε ότι κόσμος βλέπει ξαφνικά μια συζήτηση να έχει ξεκινήσει «με επιμονή για τη «συγκόλληση» του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ».

Ο Κασσελάκης αναφέρθηκε στο σχέδιό του να προχωρήσει παρά την αντίθεση μικρής μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων, επειδή η χώρα χρειάζεται ανεξαρτησία και αλλαγές, όχι συμβιβασμούς και συγκολλήσεις. Επίσης, στο θέμα της οικονομικής ανάκαμψης, ανέφερε ότι κληρονόμησε ένα χάος, με μεγάλα οφέλη προς προμηθευτές και τους δανειστές. Υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει ποτέ προβλήματα οικονομικής φύσης, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι άλλοι μέλη του κόμματος μπορεί να τα έχουν.

Στο μανιφέστο του, υποστηρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μια ανεξάρτητη κυβερνητική δύναμη στο τέλος αυτής της διαδικασίας, εκτός αν τα συμφέροντα εναντίον του συνασπιστούν και τον ανατρέψουν.

Ο Κασσελάκης απάντησε χθες στο ερωτηματολόγιο που είχε στείλει στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μέσω διαδικτύου, αλλά δεν τις δημοσίευσε λόγω αντιδράσεων από τα στελέχη του Τσίπρα τότε. “Θυμάστε το ερωτηματολόγιο που έστειλα τον Φεβρουάριο στα μέλη;” έγραψε. “Αυτό που προκάλεσε αμφισβήτηση στο συνέδριο;… Το 83% των μελών δεν είναι ικανοποιημένο με την ανταπόκριση των οργάνων. Το 86% απαιτεί ριζικές αλλαγές. Δεν υπάρχουν τοτέμ στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη μας θα ακούσουν και θα φέρουν τις ριζικές αλλαγές που απαιτούν από εμάς”.

Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ τήρησε απαξιωτική στάση απέναντι στο παλιό πρόγραμμα του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι θα δημιουργήσουν ένα νέο πρόγραμμα που θα καλύπτει όλους τους τομείς. Επιπλέον, προειδοποίησε ότι μερικές πολιτικές καριέρες στο κόμμα θα ολοκληρωθούν και ότι θα αναδείξει νέα στελέχη. Αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν καινούργια αναταραχή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένονται νέες εξελίξεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments