Πολιτική

Ο κύβος ερρίφθη στο ΠΑΣΟΚ: Δούκας vs Ανδρουλάκης

Ο κύβος ερρίφθη στο ΠΑΣΟΚ: Δούκας vs Ανδρουλάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [369795] ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ECONOMIST (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Αμείωτη η ένταση ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον δήμαρχο Αθηναίων.

‘Κακός σύμβουλος η βιασύνη» ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα για διενέργεια εκλογών στο κόμμα στις 3 και 10 Νοεμβρίου, σχολιάζοντας παράλληλα πως «θα αναμέναμε από τον κ. Δούκα να έρθει στη συνεδρίαση του οργάνου του οποίου είναι μέλος και να εκθέσει τις απόψεις του, και όχι να τις κοινοποιεί στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέσω του email τρίτου προσώπου».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ΠΑΣΟΚ σχολίασε πως «η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα», σχολιάζει μεταξύ άλλων το ΠΑΣΟΚ μετά την πρόταση του Χάρη Δούκα που πρότεινε εκλογή ηγεσίας για το ΠΑΣΟΚ στις 3 και 10 Νοεμβρίου.

Από το ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν τονίζοντας: «Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα συνεδριάσει ως γνωστόν την Κυριακή 30 Ιουνίου για να αποφασίσει τον οδικό χάρτη. Ως εκ τούτου, θα αναμέναμε από τον κ. Δούκα να έρθει στη συνεδρίαση του οργάνου του οποίου είναι μέλος και να εκθέσει τις απόψεις του, και όχι να τις κοινοποιεί στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέσω του email τρίτου προσώπου.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β΄ γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος δρόμος».

Άμεση ήταν η απάντηση του επιτελείου του Χάρη Δούκα στο σχόλιο της Χ. Τρικούπη, που σημείωσε σχετικά με την πρόταση Δούκα για εσωκομματικές εκλογές στις 10 Νοεμβρίου πως «ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι διεξάγεται μαραθώνιος»

«Σας ενημερώνουμε ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας στην κεντροαριστερά διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου του 2017, την ημέρα δηλαδή του Μαραθωνίου. Στις εκλογές αυτές συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης ως υποψήφιος. Όντως, λοιπόν, η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος», σχολίασε το επιτελείο του δημάρχου.

Συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη διαβεβαιώνουν πως την Κυριακή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δώσει σαφείς απαντήσεις σε όλα και θα θέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τόσο της συνδιάσκεψης, όσο και της εκλογής ηγεσίας – άλλοι λένε τέλη Νοεμβρίου, άλλοι εικάζουν επίσπευση για Σεπτέμβριο.

Άλλα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που είναι στις επάλξεις των εξελίξεων και δεν κρύβουν τις φιλοδοξίες τους, παρατηρώντας τις εξελίξεις, έσπευδαν να σχολιάσουν πως «αν συνεχίσουμε έτσι, το Νοέμβριο δεν θα βρίσκουμε ούτε την ψήφο μας», αφήνοντας να εννοηθεί πως οι εσωκομματικές εκλογές θα πρέπει να επισπευσθούν, περί τις αρχές φθινοπώρου. «Πρέπει να γίνουν αρκετά σύντομα ώστε να μην κακοφορμίσει η πληγή και να υπάρχει αρκετός χρόνος για συζήτηση το πού θέλουμε να πάει το κόμμα» έλεγε ένας εκ των πρωτοκλασάτων στελεχών.

Στην κούρσα της ηγεσίας πάντως, αναμένονται και εκπλήξεις, είτε από υποψηφιότητες, είτε από δηλώσεις συμπαράταξης υπέρ υποψηφίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments