Πολιτική

Οι κρίσιμες προκλήσεις των νέων υπουργών

Οι κρίσιμες προκλήσεις των νέων υπουργών

Πηγή Φωτογραφίας: [369241] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τα 5+1 κρίσιμα στοιχήματα.

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ανήκει ήδη στο παρελθόν, το νέο σχήμα έχει πλέον πιάσει δουλειά, ωστόσο οι προκλήσεις στα πέντε υπουργεία που άλλαξαν επικεφαλής είναι μπροστά και οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την αντιμετώπισή τους. Τα τελικά στοιχεία της Eurostat έδειξαν σημαντική υποχώρηση του Γενικού Δείκτη Πληθωρισμού στη χώρα τον Μάιο, στο 2,4%, ενώ και ο πληθωρισμός τροφίμων υποχώρησε στο 2,5%.

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις. Η ακρίβεια έχει αναδειχθεί ως καθοριστικός παράγοντας για την πτώση της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Οι στρεβλώσεις στις αγορές των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών θα εξεταστούν από την κυβέρνηση, η οποία σχεδιάζει μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων.

Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του θα επικεντρωθούν στην αναθεώρηση της πολιτικής επιδομάτων, με στόχο την ενοποίηση και τον εξορθολογισμό των παροχών για την ασφάλιση κατά της ανεργίας και άλλων παροχών. Η νέα υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, αντιμετωπίζει το δίλημμα πώς να διαχειριστεί πιθανές μειώσεις ή περιορισμούς στα επιδόματα, ώστε να μην αποτελούν αντικίνητρο για την εργασία.

Ο νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αντιμετωπίζει την αύξηση των αφίξεων αλλοδαπών, με τις μεταναστευτικές ροές να αυξάνονται κατά 166% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ο Θεόδωρος Λιβάνιος έχει αναλάβει το έργο της επιτάχυνσης των διαδικασιών του ΑΣΕΠ στο υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό περιλαμβάνει την πρόσληψη εργαζομένων και την επιλογή νέων διοικήσεων σε νοσοκομεία, υγειονομικές περιφέρειες και άλλους φορείς και οργανισμούς του δημοσίου. Επιπλέον, ο κ. Λιβάνιος θα ασχοληθεί με την εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υψηλής αποχής στις εκλογές.

Ο Κώστας Τσιάρας, ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει ήδη ενημερωθεί για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές και αποζημιώσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, αλιείς και κτηνοτρόφοι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον κ. Τσιάρα για να συζητήσει το έργο και να ζητήσει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα στην υλοποίησή του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments