Πολιτική

Προσεκτική παρέμβαση Δένδια για εκλογικές απώλειες και Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Προσεκτική παρέμβαση Δένδια για εκλογικές απώλειες και Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

"Σε γενικές γραμμές οι απώλειες είναι αμφίπλευρες"

Πολυπαραγοντικό όσον αφορά τα αίτιά του χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ο Νίκος Δένδιας σε μια πρώτη προσεκτική αποτίμηση της 9ης Ιουνίου, υπογραμμίζοντας με νόημα τον λαϊκό χαρακτήρα της εκλογικής βάσης της ΝΔ.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα. Ως εκ τούτου δίνει έμφαση σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την κοινωνική συνοχή, με ενσυναίσθηση σε ό,τι προβληματίζει τους πολίτες», σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Στο ερώτημα αν το κυβερνών κόμμα έχασε από το Κέντρο ή από τα δεξιά, ο κ. Δένδιας απάντησε: «Σε γενικές γραμμές οι απώλειες είναι αμφίπλευρες, αν και είναι ελαφρώς περισσότερες προς το Κέντρο, σύμφωνα τουλάχιστον με την ανάλυση των exit polls. Αλλά και οι απώλειες προς τα δεξιά δεν είναι αμελητέες. Οφείλουμε συνεπώς να αναδείξουμε τη διαφορά μεταξύ πατριδοκαπηλίας και πατριωτισμού».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ερωτηθείς σχετικά με την επικείμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας κι αν θα πρέπει να προταθεί νέο πρόσωπο ή να είναι εκ νέου υποψήφια η νυν Πρόεδρος, απέφυγε επιμελώς να τοποθετηθεί ευθέως υπέρ της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. «Διαχρονικά, κάθε πρόταση για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν αφορά απλώς το συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά έχει ένα συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο. Εκτιμώ ότι όταν έρθει η στιγμή ο κύριος Μητσοτάκης θα συνεκτιμήσει διάφορα στοιχεία πριν διατυπώσει την τελική πρότασή του. Στην παρούσα συγκυρία δεν κρίνω σκόπιμο να διατυπώσω δημόσια την άποψή μου», είπε ο κ. Δένδιας σε μια αποστροφή που θα μπορούσε να σημαίνει ότι το θέμα του προσώπου ΠτΔ εισέρχεται στο κέντρο της πολιτικής ατζέντας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments