Πολιτική

Ραντεβού «αποσυμπίεσης» Μητσοτάκη με τους βουλευτές της ΝΔ

Ραντεβού «αποσυμπίεσης» Μητσοτάκη με τους βουλευτές της ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΑΝΤΡΕΙ ΠΛΕΝΚΟΒΙΤΣ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Σήμερα στο υπουργείο Μετανάστευσης.

Η επιστροφή από τη μικρή ανάπαυλα του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος φέρνει τον κ. Μητσοτάκη αντιμέτωπο με μια σειρά παράλληλων μετώπων. Από τη μια, η ανάγκη επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου, καθώς κατά τον πρωθυπουργό αυτό ήταν το μήνυμα της κάλπης, οπότε και σήμερα θα βρεθεί στο υπουργείο Μετανάστευσης για να συναντηθεί με τη νέα πολιτική ηγεσία υπό τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, στη σκιά και του πρόσφατου ντοκιμαντέρ του BBC για τις ενέργειες του Λιμενικού που προκάλεσε την οργή της Αθήνας. Από την άλλη, οι ευρωπαϊκές επαφές στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στο τέλος της εβδομάδας για την ανάδειξη των επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, με τον κ. Μητσοτάκη να έχει ρολο διαπραγματευτή εκ μέρους του ΕΛΚ μαζί με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ.

Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, όμως, δεσπόζει αυτή την Τετάρτη η συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ, στην οποία θα πάρουν τον λόγο και οι βουλευτές του κόμματος, στην πρώτη συνεδρίαση κομματικού οργάνου μετά το προβληματικό εκλογικό αποτέλεσμα για το κυβερνών κόμμα.

Δεν είναι μυστικό ότι στις τάξεις των βουλευτών επικρατεί προβληματισμός, με τον πρωθυπουργό να επιχειρεί με τον ανασχηματισμό και κινήσεις εξωστρέφειας να δείξει ότι έχει πάρει το μήνυμα της κάλπης. Από την άλλη και το Μέγαρο Μαξίμου δεν παραγνωρίζει ότι πρέπει να γίνει συζήτηση με τους βουλευτές και να αντιμετωπιστούν προβληματισμοί που τύχουν υπάρχουν, προκειμένου η ένταση να μην…υφέρπει. Ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, δεν συγκαλεί την Κ.Ο. για να κάνει ο ίδιος μια γενική εισήγηση, αλλά εν συνεχεία θα μείνει για να ακούσει τους “γαλάζιους” βουλευτές που σκοπεύουν να πάρουν τον λόγο. Και τις προηγούμενες μέρες, παράλληλα, αρκετοί βουλευτές πέρασαν από το Μέγαρο Μαξίμου, κατευθυνόμενοι κυρίως στο γραφείο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργου Μυλωνάκη στον πρώτο όροφο.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου εκτιμούν ότι, παρά το κλίμα αναταραχής, η συζήτηση που θα γίνει θα είναι παραγωγική. Προφανώς θα υπάρξουν γκρίνιες και προβληματισμοί, πολλοί εξ αυτών όμως δεν θεωρούνται αβάσιμοι. Άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει λάθη που έγιναν, ενώ και συνεργάτες του έχουν επιδοθεί αυτές τις μέρες σε συζητήσεις ως προς το γιατί το αποτέλεσμα ήταν κάτω από τον πήχη που έθεσε κεντρικά η ΝΔ. Εξ ου και αμέσως μετά τον ανασχηματισμό, ο κ. Μητσοτάκης έχει προτεραιοποιήσει το κυβερνητικό έργο που σχετίζεται με την καθημερινότητα των πολιτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments