Πολιτική

Στη βάσανο της Κ. Ο. ο Κ. Μητσοτάκης

Στη βάσανο της Κ. Ο. ο Κ. Μητσοτάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [352567] 14ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. / 1η ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη με τους βουλευτές της ΝΔ για να αποτιμήσουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Ύστερα από την ανάπαυλα του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τα μέλη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας στη Βουλή – αύριο Τετάρτη- στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση, προκειμένου από κοινού να αποτιμήσουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να κινητοποιήσει τους βουλευτές του με την ομιλία του, ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων εντός και εκτός του Κοινοβουλίου. Το κείμενο της ομιλίας του θα περιλαμβάνει και σημεία αυτοκριτικής, όπου θα αναγνωρίζει λάθη και καθυστερήσεις σε συγκεκριμένους τομείς της πολιτικής του. Παράλληλα, θα ζητήσει από όλους να επιταχύνουν τον ρυθμό τους.

Με αυτόν τον τρόπο, το Πρωθυπουργικό επιτελείο ελπίζει να αποτρέψει οποιαδήποτε εσωκομματική διαμάχη, προσφέροντας στους 158 γαλάζιους βουλευτές ένα είδος κοινοβουλευτικού “μασάζ”, που θα εξαλείψει τυχόν αντιδράσεις και θα αποτρέψει την εμφάνιση εσωτερικών διαφωνιών που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητη εσωστρέφεια.

Το ερώτημα παραμένει εάν οι βουλευτές που θα μιλήσουν θα εκφράσουν δημόσια αντιρρήσεις και ανησυχίες σχετικά με την πολιτική κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας προς τα δεξιά, επισημαίνοντας τις απώλειες ψήφων προς άλλα κόμματα στις ευρωεκλογές και καταδικάζοντας την εμμονή στο πολιτικό κέντρο.

Πρόσφατα, ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Νότης Μηταράκης έθεσαν το θέμα της ανάγκης επιστροφής στις ρίζες της παράταξης και της πιθανής αντικατάστασης της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας με άλλα πρόσωπα με δεξιό προφίλ.

Παράλληλα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κοινή εμφάνιση των πρώην Πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, σε εκδήλωση την 1η Ιουλίου στο Πολεμικό Μουσείο, όπου θα μιλήσουν για τα ευρωπαϊκά και τα εθνικά θέματα και τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη.

Ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει τους νέους υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εργασίας μέσα στην εβδομάδα, μετά τις προηγούμενες συναντήσεις με τους Θεόδωρο Λιβάνιο, Τάκη Θεοδωρικάκο και Κώστα Τσιάρα.

Ο πρώτος γύρος των συναντήσεων με τα σημαντικά χαρτοφυλάκια θεωρήθηκε επείγων, καθώς η καθημερινή ζωή των πολιτών είναι η κύρια προτεραιότητα στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση έχει μπροστά της μια καθαρή τριετία για να υλοποιήσει το πρόγραμμά της και η επιτυχής πορεία των μεταρρυθμίσεων θα κρίνεται καθημερινά μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Στίγμα των προθέσεων αποτέλεσε η απόφαση για τη φορολόγηση κατά33% των υπερκερδών των εταιριών διύλισης, μέσω της οποίας έχει υπολογιστεί ότι θα εξασφαλιστεί ένα κονδύλι 300 εκατ. ευρώ, το οποίο θα διατεθεί στο τέλος του έτους για τη στήριξη ευάλωτων ομάδων και χαμηλοσυνταξιούχων, οι οποίοι λόγω της προσωπικής διαφοράς δεν ωφελούνται από την προβλεπόμενη αύξηση των συντάξεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments