Πολιτική

Τετ α τετ Μητσοτάκη-Μπούκερ: Συζήτησαν για τους πολέμους σε Ισραήλ,Ουκρανία καθώς και για την Αν. Μεσόγειο

Τετ α τετ Μητσοτάκη-Μπούκερ: Συζήτησαν για τους πολέμους σε Ισραήλ,Ουκρανία καθώς και για την Αν. Μεσόγειο

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ//Τετ α τετ Μητσοτάκη-Μπούκερ: Συζήτησαν για τους πολέμους σε Ισραήλ,Ουκρανία καθώς και για την Αν. Μεσόγειο

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τον ρόλο της Ελλάδας ως σταθερού και αξιόπιστου εταίρου και συμμάχου και ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γερουσιαστή των ΗΠΑ Cory Booker. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας.

Συζητήθηκαν ακόμη ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στην Ουκρανία, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τον ρόλο της Ελλάδας ως σταθερού και αξιόπιστου εταίρου και συμμάχου και ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Στη βάσανο της Κ. Ο. ο Κ. Μητσοτάκης

Ύστερα από την ανάπαυλα του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τα μέλη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας στη Βουλή – αύριο Τετάρτη- στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση, προκειμένου από κοινού να αποτιμήσουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να κινητοποιήσει τους βουλευτές του με την ομιλία του, ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων εντός και εκτός του Κοινοβουλίου. Το κείμενο της ομιλίας του θα περιλαμβάνει και σημεία αυτοκριτικής, όπου θα αναγνωρίζει λάθη και καθυστερήσεις σε συγκεκριμένους τομείς της πολιτικής του. Παράλληλα, θα ζητήσει από όλους να επιταχύνουν τον ρυθμό τους.

Με αυτόν τον τρόπο, το Πρωθυπουργικό επιτελείο ελπίζει να αποτρέψει οποιαδήποτε εσωκομματική διαμάχη, προσφέροντας στους 158 γαλάζιους βουλευτές ένα είδος κοινοβουλευτικού “μασάζ”, που θα εξαλείψει τυχόν αντιδράσεις και θα αποτρέψει την εμφάνιση εσωτερικών διαφωνιών που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητη εσωστρέφεια.

Το ερώτημα παραμένει εάν οι βουλευτές που θα μιλήσουν θα εκφράσουν δημόσια αντιρρήσεις και ανησυχίες σχετικά με την πολιτική κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας προς τα δεξιά, επισημαίνοντας τις απώλειες ψήφων προς άλλα κόμματα στις ευρωεκλογές και καταδικάζοντας την εμμονή στο πολιτικό κέντρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments