Πολιτική

Θέμα χρόνου η νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

Θέμα χρόνου η νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [363769] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Επιταχύνεται η μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στον Κασσελάκη και την πτέρυγα που πρόσκειται στον Αλέξη Τσίπρα.

Την πιο ευαίσθητη χορδή, αυτή που αφορά στα οικονομικά του κόμματος, χτύπησε ο Στέφανος Κασσελάκης. Και το έκανε με τον πιο προσβλητικό τρόπο για τον προκάτοχό του, υπονοώντας πως επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα κυκλοφορούσε μαύρο χρήμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση που έκανε χθες το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης ουσιαστικά έκανε τα τύμπανα του πολέμου να χτυπήσουν με εκκωφαντικό τρόπο. Στην πραγματικότητα έβαλε οριστικά απέναντί του τον κ. Τσίπρα και το έπραξε με τρόπο που δεν χωράει στο απώτερο μέλλον καμία συνεννόηση. Διότι είναι άλλο η πολιτική διαφωνία και εντελώς άλλο να αφήνεις υπονοούμενα για μαύρο χρήμα και σχέσεις με τη διαπλοκή. Πολύ περισσότερο για τον κ. Τσίπρα που πολλά μπορείς να του καταλογίσεις αλλά σίγουρα όχι θέματα ηθικής τάξεως.

Με την κίνησή του, ο Στέφανος Κασσελάκης επιταχύνει τη σύγκρουση εντός του ΣΥΡΙΖΑ και οδηγεί τα πράγματα προς μια οριστική διευθέτηση. Αντιλαμβανόμενος ότι ο κ. Τσίπρας χρειάζεται χρόνο για να ανανεώσει την εικόνα του και να καλλιεργήσει τις σχέσεις του, ο κ. Κασσελάκης επιδιώκει να περιορίσει τον χρόνο του και να απομακρύνει τα στελέχη που έχουν στενή σχέση μαζί του. Φαίνεται ότι πιστεύει πως οι διαφωνούντες στελέχη ελπίζουν σε μια επιστροφή του κ. Τσίπρα. Επιπλέον, οι διαρροές για διαγραφές και απολύσεις προσώπων που συνδέονται με τον πρώην πρωθυπουργό δεν φαίνεται να είναι τυχαίες.

Οι χυδαιότητες που απευθύνθηκαν κατά του κ. Τσίπρα τον αναγκάζουν να λάβει γρήγορα αποφάσεις και να απαντήσει σε αυτές. Είναι σημαντικό για τον πρώην πρωθυπουργό να αποφευχθούν υπονοούμενα για μαύρο χρήμα.

Ταυτόχρονα, οι δηλώσεις του Κασσελάκη πιέζουν τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν θέση. Οι προσοχές επικεντρώνονται κυρίως στην Όλγα Γεροβασίλη, τον Κώστα Ζαχαριάδη, τον Αλέκο Φλαμπουράρη, τον Χρήστο Σπίρτζη, τον Γιώργο Βασιλειάδη και άλλους.

Τα εν λόγω στελέχη πρέπει να αποφασίσουν αμέσως εάν θα αποδεχτούν τις προσβολές και θα περιμένουν το καταστατικό συνέδριο που προτείνει ο κ. Κασσελάκης ή αν θα αντιμετωπίσουν άμεσα τη σύγκρουση. Ο κ. Σπίρτζης υποστηρίζει τη μετωπική αντιπαράθεση.

Σε κάθε περίπτωση, από το περιβάλλον του κ. Τσίπρα κυκλοφορούν απαξιωτικές διαρροές για τον κ. Στέφανο  Κασσελάκη. Ωστόσο, το ποτάμι της σύγκρουσης δεν γυρίζει πίσω και είναι θέμα χρόνου μέχρι τη νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι αυτό που επιθυμεί ο κ. Κασσελάκης στο τέλος της ημέρας – ένα πολιτικό κόμμα, το οποίο να ανήκει αποκλειστικά σε αυτόν, χωρίς ισχυρά στελέχη, χωρίς συλλογική-δημοκρατική λειτουργία και χωρίς σχέση με την ιστορία του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και με εξαιρετικά υποτακτικά μέλη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments