Πολιτική

Τζιτζικώστας: Στο ”τραπέζι” για τη θέση του Επίτροπου της Ελλάδας στην ΕΕ

Τζιτζικώστας: Στο ”τραπέζι” για τη θέση του Επίτροπου της Ελλάδας στην ΕΕ

Πηγή Φωτογραφίας: [368556] 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στο τραπέζι έχει πέσει και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος, μάλιστα, φαίνεται να «έχει πάρει κεφάλι».

Τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης Big Mouth του powergame.gr, παρά το γεγονός πως μέχρι πρότινος φαβορί θεωρούταν ο νυν Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, στο τραπέζι έχει πέσει και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος, μάλιστα, φαίνεται να «έχει πάρει κεφάλι».

Πάντως, – όπως αναφέρει το ”Big Mouth” – σε κάθε περίπτωση άλλο είναι να επιλέγεις κάποιον που κατάφερε να αποσπάσει το 67% των ψηφοφόρων της Κεντρικής Μακεδονίας και εντελώς διαφορετικό να επιλέγεις εκ νέου αυτόν που όντας υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής, κατάφερε να αναδειχθεί προτελευταίος.

Τι γράφει το Big Mouth

-Διαβάζοντας και το χθεσινό δημοσίευμα του Politico σε σχέση με τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δεν σας κρύβω ότι το μυαλό μου πήγε (σχεδόν μηχανικά) στον επόμενο Επίτροπο της Ελλάδας στην ΕΕ. Με δεδομένο ότι τις επόμενες μέρες ο πρόεδρος Μητσοτάκης θα κληθεί να αποφασίσει επί του επίμαχου ζητήματος, εκτιμώ ότι σας έχω νεότερα, που προσεγγίζουν τα μελλούμενα. Παρά το γεγονός ότι μέχρι πρότινος φαβορί θεωρούνταν ο νυν Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, κάτι μου λέει ότι κάτι άλλαξε ξαφνικά στο μυαλό του προέδρου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Τζιτζικώστα να έχει πάρει κεφάλι. Με δεδομένο ότι εδώ και καιρό δεν μου μιλάει ούτε ο κτηνίατρος του Πίνατ, θεωρώ ως απολύτως λογική, κυρίως όμως πολιτικά ορθή τη συγκεκριμένη επιλογή. Σε κάθε περίπτωση είναι άλλο να επιλέγεις έναν τύπο που κατάφερε να αποσπάσει το 67% των ψηφοφόρων της Κεντρικής Μακεδονίας και εντελώς διαφορετικό να επιλέγεις εκ νέου τον τύπο που όντας υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής, κατάφερε να αναδειχθεί προτελευταίος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments