Πολιτισμός

Οι μάχες της κυβέρνησης για την καθημερινότητα

Οι μάχες της κυβέρνησης για την καθημερινότητα

Πηγή Φωτογραφίας: [367631] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο Κ. Μητσοτάκης δίνει νέες κατευθύνσεις στις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων.

Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής, όπως οι μετακινήσεις στις πόλεις και η ασφάλεια στις γειτονιές, καθώς και η εικόνα των νοσοκομείων και των σχολείων, ως το κύριο στοίχημα μετά τις εκλογές. Η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει ότι ανταποκρίνεται στις ανησυχίες του κόσμου και να επικοινωνεί αποφάσεις και σχεδιασμούς με κατανοητό τρόπο στις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά έχει αποφασίσει να βρίσκεται ενεργά μπροστά, δείχνοντας έτοιμος να επιστρέψει στο μοντέλο των συσκέψεων εργασίας στα υπουργεία. Αυτό αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα υπουργεία, προκειμένου να σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση που αναφέρθηκε μετά τις εκλογές. Ο στόχος είναι να επιτευχθούν μικρές νίκες στην καθημερινότητα με καλύτερη επικοινωνία και αποτελεσματικότερα αντανακλαστικά. Σύμφωνα με πηγές, ο πρώτος χρονικός στόχος είναι οι επόμενες δέκα εβδομάδες μέχρι το Σεπτέμβριο και τις φθινοπωρινές δημοσκοπήσεις.

Η προτεραιότητα είναι η επιστροφή στην κοινωνία του μεριδίου της οικονομικής ανάπτυξης, όπως τονίζει ο κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, ο κόσμος χρειάζεται να νιώσει τις θετικές επιπτώσεις στη ζωή του, πέρα από απλούς αριθμούς και στατιστικές. Η κυβέρνηση έχει ως κύριο στόχο την αύξηση των εισοδημάτων και τη μείωση της ανεργίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την ακρίβεια στα τρόφιμα και να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Στην ίδια κατεύθυνση των ορατών αποτελεσμάτων στην καθημερινότητα έρχεται σε πρώτο πλάνο η δημόσια διοίκηση. Ετσι κι αλλιώς η αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Εσωτερικών πιστοποιεί τη βαρύτητα που δίνει το Μαξίμου στο πιο αποτελεσματικό κράτος. Αυτή είναι, σύμφωνα με τον Μητσοτάκη, μία από τις στοχευμένες κυβερνητικές προτεραιότητες.

Για το Μαξίμου, είναι σημαντικό να επιτευχθεί μια πιο άμεση σύνδεση μεταξύ του πολίτη και κάθε τομέα της δημόσιας διοίκησης. Σε αυτό το πλαίσιο, προσπαθούμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να χρησιμοποιήσουμε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης σε θέματα όπως η υγεία, η δικαιοσύνη και η πολιτική προστασία.

Τα θέματα που αφορούν τους αγρότες, με έμφαση στον θεσσαλικό Κάμπο, δεν επηρέασαν μόνο τις εκλογές και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αλλά αποτελούν και έναν τομέα στον οποίο ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί για αγώνα διεκδικήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στο Μαξίμου αναγνωρίζουν την ανάγκη άμεσης επίλυσης προβλημάτων στον γεωργικό τομέα, όπως η έγκαιρη καταβολή αποζημιώσεων και η αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής.

Στον τομέα της Υγείας, ένας εκ των βασικών πυλώνων της καθημερινότητας, μαζί με τη δικαιοσύνη, η κυβέρνηση έχει ανάγκη από χειροπιαστό έργο.

Ζητούνται πλέον αποτελεσματικές λύσεις στο θέμα της στέγης, καθώς αυτό αποτελεί ένα από τα θέματα που έχουν αναφερθεί εκτενώς και προεκλογικά από την κυβέρνηση.

Σχεδιάζονται περιορισμοί στη χρονική διάρκεια των βραχυχρόνιων μισθώσεων (όπως το AirBnB) και στον αριθμό των ακινήτων, όχι σε όλη τη χώρα, αλλά σε περιοχές όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης κατοικιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments