Αθλητισμός

Ουκρανία – Βέλγιο: Την πρόκριση για τους «16» σφράγισαν οι Βέλγοι [0-0]

Ουκρανία – Βέλγιο: Την πρόκριση για τους «16» σφράγισαν οι Βέλγοι [0-0]

Πηγή Φωτογραφίας: instagram euro 2024//Ουκρανία – Βέλγιο: Την πρόκριση για τους «16» σφράγισαν οι Βέλγοι [0-0]

Την πρόκριση για τους «16» του Euro 2024 σφράγισε το Βέλγιο με το 0-0 κόντρα στην Ουκρανία 

Την πρόκριση για τους «16» του Euro 2024 σφράγισε το Βέλγιο με το 0-0 κόντρα στην Ουκρανία που αποκλείστηκε, σε έναν όμιλο στον οποίο και οι τέσσερις ομάδες τερμάτισαν έχοντας από 4 βαθμούς.

Το παιχνίδι άρχισε με τους Ουκρανούς να προσπαθούν να πιέσουν, οι Βέλγοι όμως ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη φάση στο 7′ με την κάθετη του Ντε Μπρόινε για τον Λουκάκου, το διαγώνιο σουτ του οποίου απέκρουσε ο Τρουμπίν. Η ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο προσπάθησε να πιέσει περισσότερο στα επόμενα λεπτά και το έκανε, χωρίς όμως αυτό να οδηγήσει κάπου.

Στο 20′ και στο 21′, μάλιστα, η Ουκρανία έκανε αισθητή την παρουσία της επιθετικά με τα σουτ των Γιάρεμτσουκ και Ντόβμπικ, με τον Καστέλς να μπλοκάρει το πρώτο ενώ το δεύτερο κατέληξε άουτ. Λίγα λεπτά μετά, στο 28′, ήταν η σειρά του Σουντάκοφ να δοκιμάσει το πόδι του αλλά αστόχησε κι αυτός, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς κάποια άλλη αξιόλογη φάση.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού, με λίγα λόγια, δεν ήταν καλός και αυτό δεν άλλαξε στο ξεκίνημα του β’ μέρους, με τους δύο προπονητές να αρχίζουν στη συνέχεια τις αλλαγές. Η Ουκρανία ήθελε οπωσδήποτε γκολ ώστε να μπει σε θέση πρόκρισης αλλά το Βέλγιο ήταν αυτό που απείλησε στο 64′ με το σουτ του Λουκάκου εντός περιοχής που μπλόκαρε ο Τρουμπίν, με τις αλλαγές των προπονητών να συνεχίζονται.

Αυτό που δεν άλλαζε, όμως, ήταν η εικόνα του ματς… Οι Ουκρανοί ήθελαν πάση θυσία γκολ, οι Βέλγοι ήλεγχαν την κατάσταση και τα λεπτά περνούσαν με το 0-0 να μην αλλάζει. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί στο 83′, όταν ο Μαλινόφσκι πήγε για γκολ με… απευθείας εκτέλεση κόρνερ, ο Καστέλς όμως, έστω με δυσκολία, κατάφερε να αποκρούσει.

Ο ίδιος παίκτης, ο Μαλινόφσκι, ήταν αυτός που πήγε να λυτρώσει τους Ουκρανούς στο 91′ με συρτό σουτ εντός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και ο αποκλεισμός ήταν γεγονός, με το Βέλγιο να συνεχίζει στους «16».

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Ρουμανία 4 Βέλγιο 4 Σλοβακία 4 Ουκρανία 4

Ουκρανία: Τρουμπίν, Τίμτσουκ, Τζαμπάρνι, Σβάτοκ (80′ Γιαρμολένκο), Ματβιγένκο, Μικολένκο (58′ Ζιντσένκο), Σαπαρένκο (70′ Βανάτ), Μπράζκο (70′ Στεπανένκο), Σουντάκοφ, Γιάρεμτσουκ (70′ Μαλινόφσκι), Ντόβμπικ.

Βέλγιο: Καστέλς, Βερτόνχεν, Φαές, Τεάτε, Καστάνιε, Ντε Μπρόινε, Ονανά, Τίλεμανς (62′ Μανγκαλά), Ντοκού (77′ Μπακαγιόκο), Λουκάκου (90′ Οπέντα), Τροσάρ (62′ Καράσκο).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments