Ελλάδα

Διεκόπη για τις 5 Ιουλίου η δίκη για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Διεκόπη για τις 5 Ιουλίου η δίκη για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Πηγή Φωτογραφίας: [370417] ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΪΒΑΖ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Κατηγορούμενοι είναι δύο αδέρφια 41 και 49 ετών - Η προσωρινή τους κράτηση για την υπόθεση Καραϊβάζ λήγει στις 28 Οκτωβρίου

Διακόπηκε η δίκη για τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραιβάζ για τις 5 Ιουλίου 2024. Ο αστυνομικός συντάκτης δολοφονήθηκε στις 9 Απριλίου 2021. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ επέστρεφε αμέριμνος στο σπίτι του στον Άλιμο όπου βρίσκεται η γυναίκα του, Στάθα και ο γιος του, Δημήτρης.

Μόλις ο δημοσιογράφος πάρκαρε το αυτοκίνητο του στη συμβολή των οδών Αντισμηνάρχου Μουλόπουλου και Θέμη Αννίνου και κατευθύνθηκε προς την είσοδο της πολυκατοικίας.

Τότε, ο εκτελεστής με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, τον προσέγγισε και πυροβόλησε επανειλημμένα εναντίον του. Από τον τόπο, οι αστυνομικές αρχές συνέλεξαν 13 κάλυκες πυροβόλου όπλου. Ο εκτελεστής επιβιβάστηκε σε ένα σκούτερ το οποίο οδηγούσε ο συνεργός του και εξαφανίστηκαν.

Σήμερα, άρχισε με…διακοπή η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με τα δύο αδέλφια, Ιώαννη και Ευστράτιου Λάλα, που κατηγορούνται για τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφο, να κάθονται στο εδώλιο.

Η προσωρινή κράτησή τους λήγει στις 28 Οκτωβρίου 2024 και για τον λόγο αυτόν η δίκη προσδιορίστηκε για τον Ιούνιο.

Η οικογένεια του δημοσιογράφου έχει δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στην υπόθεση και ζητά την επιβολή της μέγιστης των ποινών στους δύο καταδικασθέντες. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο συνήγορος της χήρας και του γιου του Γιώργου Καραιβαζ, Αντώνης Ξυλουργίδης, ζήτησε αρχικά την αναβολή της δίκης λέγοντας πως χειριζόταν από την δικογραφία μαζί με τον συνάδελφο του, Απόστολο Λύτρα ο οποίος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «έχει ένα προσωπικό πρόβλημα».

Όπως ανέφερε ο συνήγορος ανέλαβε την υπόθεση από τα Χριστούγεννα και όλα τα στοιχεία της υπόθεσης βρίσκονται στο γραφείο του συναδέλφου με τον οποίο δεν πρόλαβε να συναντηθεί.

«Επειδή το κώλυμα του συνηγόρου προέκυψε σχετικά πρόσφατα, αυτή η αδυναμία θα διαρκέσει, δεν έχει μπει «λουκέτο», λειτουργεί το γραφείο, να προτείνω τη πολύ μικρή διάρκεια διακοπής για δύο εργάσιμες ημέρες για να λάβει τα έγγραφα» είπε η εισαγγελέας.

«Δεν είναι δυνατόν να συνεργαστώ αυτή τη στιγμή με έναν άνθρωπο που βρίσκεται φυλακή. Αυτά τα στοιχεία δεν μπορούσα να τα έχω εγώ. Θα αλλάξουν την πορεία της υπόθεσης. Δεν είναι δυνατόν να μπορούσα να προβλέψω τι θα γίνει» απάντησε ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, Αντώνη Ξυλουργίδης.

Αυτή η τοποθέτηση προκάλεσε ωστόσο και την αντίδραση της υπεράσπισης η οποία ζήτησε στο διάστημα της διακοπής να προσκομιστούν τα «νεότερα στοιχεία». «Το να έχουμε ως δεδομένο πως υπάρχει μία αμοιβή είναι επιβαρυντικό, επειδή εμβάσματα δεν υπάρχουν, λογαριασμοί στο εξωτερικό δεν υπάρχουν, στα πλαίσια της διακοπής να εισφερθούν όλα τα στοιχεία τα οποία πρώτος ο συνήγορος υποστήριξης εισέφερε στον αντ1» τόνισε η συνήγορος υπεράσπισης, Αθανασία Σταυρή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments