Ελλάδα

Δίκη Folli Follie: Ενοχή για τους 5 απο τους 11 κατηγορουμένους

Δίκη Folli Follie: Ενοχή για τους 5 απο τους 11 κατηγορουμένους

Πηγή Φωτογραφίας: FOLLI - FOLLI (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Oμόφωνα ένοχοι κρίθηκαν πέντε από τους συνολικά 11 κατηγορουμένους για το σκάνδαλο της Folli Follie.

Oμόφωνα ένοχοι κρίθηκαν πέντε από τους συνολικά 11 κατηγορουμένους για το σκάνδαλο της Folli Follie.

Συγκεκριμένα, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κρίθηκε ένοχος ο ιδρυτής του ομίλου της Δημήτρης Κουτσολιούτσος για τις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει σχετικά με ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κοινού αλλά και για κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας.

Ένοχος κρίθηκε και ο γιος του Τζώρτζης Κουτσολιούτσος για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος  ο οποίος όμως αθωώθηκε  από τις κατηγορίες της συγκρότησης και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και της αυτουργίας σε πλαστογραφία.

Η σύζυγος του ιδρυτή του ομίλου Αικατερίνη Κουτσολιούτσου καταδικάστηκε, κατά μετατροπή της κατηγορίας για συνέργεια σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ενώ αθωώθηκε από το αδίκημα  της εγκληματικής οργάνωσης.

Η κατηγορούμενη συνεργάτης της οικογενειας Κουτσολιούτσου κρίθηκε αθώα από το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και κατά μεταβολή της κατηγορίας ένοχη για συνεργεία σε πλαστογραφία, για συνεργεία σε απάτη από κοινού, συνεργεία σε χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ακόμη ο καταζητούμενος Ιωάννης Μπεγιέτης κρίθηκε αθώος για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένοχος για πλαστογραφία άμεση συνεργεία στην απάτη, άμεση συνεργεία στη χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Το δικαστήριο αθώωσε τους υπόλοιπους 6 κατηγορουμένους, ενώ αθώοι κρίθηκαν και οι 11 κατηγορούμενοι από το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments