Ελλάδα

Φυλακές Κορυδαλλού: Ομολόγησε ο δράστης της δολοφονίας του Αλβανού κρατούμενου [vid]

Φυλακές Κορυδαλλού: Ομολόγησε ο δράστης της δολοφονίας του Αλβανού κρατούμενου [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Είχαν αποδράσει μαζί το 2018

Ένας 42χρονος Αλβανός βαρυποινίτης, γνωστός με το ψευδώνυμο «Νίκο», είναι ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του 35χρονου ομοεθνή του κατά τη διάρκεια της συμπλοκής το μεσημέρι της Τετάρτης στις φυλακές Κορυδαλλού.

Αξιοποιώντας υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και καταθέσεις, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών που έκανε την έρευνα έφτασαν στον «Νίκο», τον εξέτασαν κι αυτός ομολόγησε την πράξη του.

Χρήζει αναφοράς το γεγονός ότι οι δύο κακοποιοί ήταν πριν από κάποια χρόνια στην ίδια εγκληματική ομάδα, έχοντας αποδράσει μαζί το 2018 κι έχοντας συλληφθεί πάλι μαζί δύο ημέρες αργότερα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ωστόσο, φαίνεται ότι εντός της φυλακής οι σχέσεις τους άλλαξαν και μετά τον καυγά για το ποια ομάδα «κάνει κουμάντο» στην Δ’ πτέρυγα κρατουμένων, βγήκαν τα μαχαίρια. Στο νοσοκομείο παραμένει ένας 45χρονος Κοσοβάρος.

Πώς ξεκίνησε η φονική συμπλοκή

Αφορμή για τη συμπλοκή φαίνεται πως υπήρξε η εντολή που έδωσαν οι υπεύθυνοι των φυλακών στους κρατούμενους να γυρίσουν στα κελιά τους, με ορισμένους να αρνούνται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει άγριος καυγάς ανάμεσα στις δύο «φατρίες» για το ποια έχει τον πρώτο λόγο μέσα στο κατάστημα κράτησης.

Σε ό, τι αφορά τον 35χρονο που έπεσε νεκρός, ήταν έγκλειστος για τη δολοφονία ενός επιχειρηματία –κατά τη διάρκεια ληστείας- το 2017, ενώ σε άλλη ληστεία είχε χτυπήσει στο κεφάλι με το όπλο του μία ηλικιωμένη γυναίκα η οποία κατέληξε αργότερα. Επίσης, το 2018 είχε αποδράσει από πλοίο στον Πειραιά –κατά τη μεταφορά του σε φυλακή- ενώ δύο ημέρες αργότερα τον εντόπισαν σε σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου συνελήφθη με επέμβαση της ΕΚΑΜ. Ο 45χρονος Κοσοβάρος εξέτιε ποινή για μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments