Ελλάδα

Καλούνται δύο ως ύποπτοι για την υπόθεση των υποκλοπών

Καλούνται δύο ως ύποπτοι για την υπόθεση των υποκλοπών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Οι δύο ύποπτοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και τη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα.

Εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών

Το «κατώφλι» του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση, πέρασαν δύο άτομα ως ύποπτοι για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Οι δύο ύποπτοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και τη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα.

Οι δύο ύποπτοι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν λάβει ήδη προθεσμία και αναμένεται να παράσχουν εξηγήσεις την επόμενη εβδομάδα.

Δικαστικές πηγές διευκρινίζουν πάντως πως ο πρώην γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού,Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος κλήθηκε ήδη ως μάρτυρας, δεν βρίσκεται ανάμεσα στους δύο υπόπτους.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, αναμένεται να καλέσει και άλλους σε εξηγήσεις ως υπόπτους καθώς η έρευνά του βρίσκεται σε τελικό στάδιο προκειμένου να συντάξει πόρισμα το οποίο και θα καταθέσει για τελική κρίση στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κληθεί 40 μάρτυρες, ενώ έχει αποδεχθεί απαντήσεις από όλα τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν αποστείλει για την υπόθεση οι εισαγγελικές αρχές σε αλλοδαπές αρχές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments