Ελλάδα

Μαραθώνια η απολογία του πλοιάρχου της θαλαμηγού για τη φωτιά στην Ύδρα- Τι υποστήριξε

Μαραθώνια η απολογία του πλοιάρχου της θαλαμηγού για τη φωτιά στην Ύδρα- Τι υποστήριξε

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Μαραθώνια η απολογία του πλοιάρχου της θαλαμηγού για τη φωτιά στην Ύδρα- Τι υποστήριξε

Είπε ότι ήταν εκείνος που ενημέρωσε την Πυροσβεστική

Μαραθώνια είναι η απολογία των 13 μελών του πληρώματος της θαλαμηγού «Περσεφόνη», τα οποία κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στη φωτιά που ξέσπασε στην Ύδρα.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 8 το πρωί και μέχρι τις 8 το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, είχαν απολογηθεί οι έξι από τους 13.

Ο πλοίαρχος της θαλαμηγού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστήριξε στην απολογία του ότι δεν έγινε χρήση πυροτεχνημάτων και μάλιστα ήταν ο ίδιος που ενημέρωσε την Πυροσβεστική για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει. Σε ερώτηση για τους 17 ζάμπλουτους επιβάτες από το Καζακστάν, ανέφερε ότι η θαλαμηγός είχε ναυλωθεί για μία εβδομάδα για κρουαζιέρα αναψυχής και εκείνο ήταν το τελευταίο βράδυ που περνούσαν στην Ύδρα.

Και τα 13 μέλη κατηγορούνται για εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο, μια κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα, που επιφέρει ποινή έως 20 έτη φυλάκισης.

Τι αναφέρει η διαχειρίστρια εταιρεία του σκάφους

Η «SALAMINIA YACHTING LTD» σε ανακοίνωσή της σχετικά με την υπόθεση αναφέρει «ότι η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας ναυλώσεως σκαφών, τηρουμένων απαρεγκλίτως όλων των όρων ασφαλείας που προβλέπονται στο διεθνές και ελληνικό δίκαιο.

Η εκδήλωση πυρκαγιάς στην νήσο Ύδρα στις 21/6/2024, στην οποία ελέγχεται τυχόν εμπλοκή των μελών του πληρώματος του σκάφους «PERSEFONI I» ιδιοκτησίας μας, διερευνάται από τα αρμόδια Δικαστικά όργανα, αναμένουμε δε το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής.

Επισημαίνει επίσης ότι από την αντικειμενική θεώρηση των μέχρι τώρα στοιχείων που προέκυψαν από την ως άνω έρευνα, διατηρεί απόλυτη εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα και ειλικρίνεια των μελών του πληρώματος του ανωτέρω σκάφους περί μη ανάμειξης τους στην πρόκληση της πυρκαγιάς.

Στην ανακοίνωση η εταιρεία επισημαίνει ότι θα εξακολουθήσει να είναι αρωγός στις αρχές για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης και την ανεύρεση της πραγματικής αλήθειας, όπως αυτή θα προέλθει από στοιχεία και όχι από αμφισβητήσιμες εκτιμήσεις και επιλεκτικές αξιολογήσεις, ενώ επιφυλάσσεται ταυτόχρονα όλων των νομίμων δικαιωμάτων της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments