Τεχνολογία

Apple: Ποιοι κάτοχοι iPhone δεν θα έχουν τεχνητή νοημοσύνη στα κινητά τους

Apple: Ποιοι κάτοχοι iPhone δεν θα έχουν τεχνητή νοημοσύνη στα κινητά τους

Πηγή Φωτογραφίας: GSMArena.com

Μένει εκτός των νέων αλλαγών το 90% των κατόχων iPhone

Την τεχνητή νοημοσύνη (AI) εντάσσει η Apple στα iPhone έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια αναμονής, αφήνοντας όμως έξω τη συντριπτική πλειοψηφία των μοντέλων τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι λειτουργίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη θα είναι διαθέσιμες μόνο για τους κατόχους του 15 Pro και του 15 Pro Max, ενώ θα περιορίζονται σε όσους μιλούν και γράφουν στα αγγλικά που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η ισπανική El País, το νέο σύστημα Apple Intelligence και η αναμενόμενη ανανέωση του Siri θα έρθουν το φθινόπωρο σε δοκιμαστική φάση, με το νέο λειτουργικό iOS 18. Όμως, τουλάχιστον το 90% των σημερινών χρηστών iPhone δεν θα μπορεί να τα δοκιμάσει αν δεν αγοράσει νέο smartphone.

Παρόλο που δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία από την Apple, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι ενεργοί χρήστες iPhone παγκοσμίως φτάνουν περίπου το 1,5 δισ., ενώ αναλυτές εκτιμούν ότι τα iPhone 15 Pro και Pro Max θα μπορούσαν να αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι το Apple Intelligence δεν θα φτάνει ούτε στο 7% των συνολικών κατόχων του iPhone, ενώ παράλληλα εξαιρούνται προς το παρόν από αυτό το ποσοστό και όλοι οι χρήστες που ζουν εκτός των ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά τους κατόχους iPhone 15 Pro και Pro Max (αν και συνολικά 24 μοντέλα του iPhone είναι συμβατά με το νέο iOS 18), το Apple Intelligence θα προσφέρει λειτουργίες όπως σύνοψη εγγράφων, σημειώσεων, ήχου και τηλεφωνικών κλήσεων, προτεινόμενες απαντήσεις σε μηνύματα, αναθεώρηση κειμένων και διόρθωση στυλ και τόνου. Επίσης, θα περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων emoji και εικόνων από την αρχή με μερικές απλές οδηγίες.

Ο ανανεωμένος ψηφιακός βοηθός Siri θα κατανοεί πολύ καλύτερα τα αιτήματα, θα «θυμάται» το ιστορικό κάθε συνομιλίας με τον χρήστη και θα ζητά από το ChatGPT να δώσει λύσεις σε τυχόν ερωτήσεις που δεν μπορεί να απαντήσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments