Διεθνή

Γαλλία: Διευρύνει το προβάδισμά της η παράταξη της Λεπέν

Γαλλία: Διευρύνει το προβάδισμά της η παράταξη της Λεπέν

Πηγή Φωτογραφίας: Nbcnews.com

Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν παρουσιάζεται να οδηγεί την κούρσα, με ποσοστό που ξεπερνά το 35% και διαφορά άνω των 6 μονάδων από τον δεύτερο.

Ο Εθνικός Συναγερμός (RN) της 55χρονης Μαρίν Λεπέν και του 28χρονου Ζορντάν Μπαρντελά παρουσιάζεται να διευρύνει το προβάδισμά του εν όψει των βουλευτικών εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν στη Γαλλία την ερχόμενη Κυριακή (στις 30 Ιουνίου ο πρώτος γύρος – στις 7 Ιουλίου ο δεύτερος).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που παρουσιάζει το πρακτορείο Bloomberg με βάση σειρά μετρήσεων των τελευταίων τεσσάρων ημερών, ο Εθνικός Συναγερμός (RN) προηγείται με 35,4% και το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP) όπως ονομάζεται πια η εκλογική σύμπραξη των κομμάτων της Αριστεράς/Κεντροαριστεράς ακολουθεί με 28,1%, ενώ το μπλοκ των δυνάμεων το οποίο πρόσκειται στον Εμανουέλ Μακρόν ακολουθεί τρίτο με 20,6%.

Υπενθυμίζεται ότι στις ευρωεκλογές του Ιουνίου η παράταξη της Λεπέν είχε έρθει πρώτη με 31,4% εκλέγοντας συνολικά 30 ευρωβουλευτές, ενώ στις προηγούμενες εθνικές βουλευτικές εκλογές του 2022 είχε έρθει τρίτη με 17,3%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments