Διεθνή

Γερμανία: Νεκρός 20χρονος ελληνικής καταγωγής, ξυλοκοπήθηκε άγρια -Πώς έγινε η επίθεση

Γερμανία: Νεκρός 20χρονος ελληνικής καταγωγής, ξυλοκοπήθηκε άγρια -Πώς έγινε η επίθεση
Ο Φίλιππος Τσάνης, 20 ετών, ήθελε να γιορτάσει με τη μικρή αδελφή του την αποφοίτησή της, όμως η βραδιά του πάρτι είχε φρικτή κατάληξη

Ο Φίλιππος Τσάνης, 20 ετών, ήθελε να γιορτάσει με τη μικρή αδελφή του την αποφοίτησή της, όμως η βραδιά του πάρτι είχε φρικτή κατάληξη, καθώς μια ομάδα ανδρών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον νεαρό σε πάρκο στη Γερμανία.

Η οικογένεια του Φίλιππου φοβόταν και προσευχόταν για αυτόν επί τρεις ημέρες. Νοσηλεύτηκε με σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις μετά τη βίαιη επίθεση. Στη συνέχεια, την Τρίτη, ήρθαν τα τραγικά νέα: ο Φίλιππος ήταν εγκεφαλικά νεκρός.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι κάτι τέτοιο μας συνέβη», δήλωσε ο πατέρας του Φίλιππου, Δημήτρης Τσάνης, στην BILD. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε».

Θανατηφόρα επίθεση μετά από χορό αποφοίτησης

Ο Φίλιππος ήταν καλεσμένος στον χορό αποφοίτησης της τάξης των αποφοίτων του Ratsgymnasium Minden (NRW). Οι απόφοιτοι και οι οικογένειές τους γιόρταζαν στο Kaiserpalais το Σάββατο. Με τον καλύτερο φίλο του, ο οποίος είναι συμμαθητής της αδελφής του, ο Φίλιππος πήγε σε γειτονικό πάρκο γύρω στη 1.30 π.μ.

Οι δύο τους ίσως ήθελαν να πάνε στο «Adiamo Dance Club», όπου συνεχιζόταν το πάρτι αποφοίτησης, ή να περπατήσουν μέχρι το σπίτι τους, αλλά μια ομάδα περίπου 10 νεαρών ανδρών τους επιτέθηκε στο πάρκο. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άνδρες κλωτσούσαν και γρονθοκοπούσαν επανειλημμένα τους δύο φίλους.

Ένας από τους δράστες λέγεται ότι χτυπούσε χωρίς σταματημό τον Φίλιππο. Ο φίλος του τραυματίστηκε ελαφρά.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Lukas Reker, είπε: «Το θύμα υπέστη σοβαρά τραύματα από την επίθεση, τα οποία είχαν ως συνέπεια τη μη αναστρέψιμη απώλεια όλων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Ως αποτέλεσμα, υπέκυψε στα τραύματά του».

Πατέρας: «Δεν καταλαβαίνω αυτή τη βία»

Η οικογένεια του Φίλιππου είναι σοκαρισμένη από τη βία που βίωσε ο γιος τους. «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι έχουν τη βία ως χόμπι. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι χτυπούν κάποιον μέχρι να τραυματιστεί τόσο άσχημα», λέει ο πατέρας του.

Ο Φίλιππος ήταν ήσυχος και εξυπηρετικός, σύμφωνα με την οικογένειά του. «Πάντα υπερασπιζόταν τους άλλους περισσότερο από τον εαυτό του και πάντα υπερασπιζόταν τους αδύναμους», λέει ο Δημήτρης Τσάνης.

Ο πατέρας του αναφέρει ότι ο 20χρονος μόλις είχε αποκτήσει το δικό του διαμέρισμα και ήθελε να αρχίσει να εκπαιδεύεται ως διευθυντής ξενοδοχείου. «Ήταν απλά ο καλύτερος γιος. Η ζωή του μόλις ξεκινούσε», λέει ο πατέρας του. «Η βία πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σε κάθε παιδί. Κανένας πατέρας ή μητέρα δεν πρέπει να βιώσει κάτι τέτοιο».

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους δράστες.

Ο βασικός ύποπτος από την ομάδα των 10 νεαρών ανδρών φέρεται να έχει ύψος 1,76 μέτρα, μουστάκι, και ήταν ντυμένος με ένα πορτοκαλί μπουφάν Adidas.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments