Πολιτική

Διχασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ για τα περί μαύρου χρήματος

Διχασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ για τα περί μαύρου χρήματος

Πηγή Φωτογραφίας: [364104] ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 / ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Εάν υπάρχουν στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα» παροτρύνουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπερασπιζόμενοι την περίοδο προεδρίας Αλέξη Τσίπρα.

Μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης να εξακολουθεί να βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο οι αναρτήσεις του περί «μαύρων» χρημάτων στα social media και τα υπονοούμενα για την οικονομική διαχείριση του κόμματος περίοδο του προκατόχου του Αλέξη Τσίπρα, εξακολουθούν να προκαλούν εσωτερικές αναταράξεις. Επί της ουσίας αρκετά σημαίνοντα στελέχη έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Σε αυτούς που υπερασπίζονται τα έργα και τις ημέρες του τέως πρωθυπουργού και σε αυτούς που παίρνουν το μέρος του κ. Κασσελάκη.

Κορυφαία στελέχη του κόμματος προτρέπουν δημοσίως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραδώσει τα στοιχεία που υποστηρίζουν την ύπαρξη αδήλωτου χρήματος σε όλα τα κόμματα στον Εισαγγελέα.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη, αναφέρει ότι περιμένει εξηγήσεις από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καλεί όποιον έχει στοιχεία για παράνομους χρηματισμούς να τα παραδώσει στον Εισαγγελέα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης αναφέρει: «Παροτρύνω τόσο τον κ. Αποστολάκη όσο και τον κ. Κασσελάκη να πάνε στον Εισαγγελέα. Αν έχουν στοιχεία για μαύρα ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλα κόμματα, οφείλουν να πάνε στον Εισαγγελέα». Μάλιστα για τον ναύαρχο ε.α. κ. Αποστολάκη, δήλωσε ότι «δεν είναι στρατός ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ναυτικό και θα λέμε την πολιτική μας άποψη. Κάθε στέλεχος που διαφοροποιείται, στοχοποιείται και με έναν τρόπο που θυμίζει φασίζουσες λογικές και αντιλήψεις».

Ο βουλευτής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χάρης Μαμουλάκης, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών ότι δεν υπάρχουν μαύρα χρήματα στο ΣΥΡΙΖΑ και αν υπήρχαν, δεν θα βρισκόμασταν σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο της πρωτεύουσας, Κώστας Ζαχαριάδης, επίσης απέρριψε τις κατηγορίες για μαύρα χρήματα και τόνισε ότι ακόμα και οι πιο αυστηροί πολιτικοί αντίπαλοι του Τσίπρα δεν έθεσαν ποτέ υπό αμφισβήτηση την εντιμότητά του. Εάν κάποιος έχει αποδείξεις για κάτι διαφορετικό, μπορεί να τις παραδώσει στον Εισαγγελέα, καθώς ο Τσίπρας έθεσε όρια κατά τη διάρκεια της κυβέρνησής του.

Αντιστοίχως, η βουλευτής Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, λέει στο Action24 ότι «δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο πρόεδρος του κόμματος άφησε τέτοιο υπονοούμενο» ενώ κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη «να προσέλθει στη συνεδρίαση των οργάνων και να μας εξηγήσει τι ήθελε να πει». Η ίδια υπογράμμισε ακόμη ότι «επιτέλους πρέπει να συνεδριάσουν τα όργανα» του κόμματος γιατί από το συνέδριο και πέρα «υπάρχει αυτή η δυσλειτουργία», ενώ «όποιος έχει γνώση για μαύρα ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτει τα στοιχεία στον εισαγγελέα».

Ωστόσο, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βούλα Κεχαγιά, αναφέρει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έκανε υπαινιγμούς για το εσωτερικό του κόμματος ή για την ύπαρξη “μαύρων” χρημάτων στον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόταν γενικά σε πρακτικές που γνωρίζουμε ότι συμβαίνουν στο πολιτικό σύστημα. Επίσης, ανέφερε ότι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας είναι η “αρχόντισσα” των “μαύρων”. Καλεί τη Νέα Δημοκρατία να ορίσει ορκωτούς λογιστές για να ελεγχθούν τα οικονομικά των δύο κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία.

Όμως την ίδια ώρα, «η κυβέρνηση όχι μόνο δεν σηκώνει το «γάντι» αλλά πετάει και την «μπάλα» στην εξέδρα. Δηλαδή λέει: αν έχει στοιχεία ο κύριος Κασσελάκης να πάει στον εισαγγελέα. Εμείς εξακολουθούμε να προκαλούμε την κυβέρνηση, αν θέλει να είναι διαφανής ως πολιτική παράταξη, είτε να ψηφίσει την τροπολογία, τη ρύθμιση που καταθέσαμε στη Βουλή ώστε να αναρτώνται στη Διαύγεια όλες οι οικονομικές πράξεις και συναλλαγές πολιτικών κομμάτων και οι ρυθμίσεις των δανείων και των χρεών τους, αλλά και των πολιτικών προσώπων που τα πλαισιώνουν. Και συγχρόνως να πάμε στους ορκωτούς λογιστές, να έρθουν οι ορκωτοί λογιστές και να διερευνήσουν τα οικονομικά των κομμάτων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments