Πολιτική

Κ.Ο. της ΝΔ: Οι ομάδες δυσαρέσκειας – Ποιοι βουλευτές αναμένεται να υψώσουν τους τόνους

Κ.Ο. της ΝΔ: Οι ομάδες δυσαρέσκειας – Ποιοι βουλευτές αναμένεται να υψώσουν τους τόνους

Πηγή Φωτογραφίας: [369714] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ OPEN "ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ" (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Η δεξιά στροφή, η διεύρυνση, η εκλογική υποχώρηση.

Διψήφιος προβλέπεται ο αριθμός των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι θα ζητήσουν να τοποθετηθούν στην πρωινή (στις 11:00) συνεδρίαση της γαλάζιας ομάδας στη Βουλή. Με ακροατή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα σημάνει την εκκίνηση μιας κρίσιμης συνεδρίασης, της πρώτης μετά από τις ευρωεκλογές και από τον ανασχηματισμό στο κυβερνητικό σχήμα, αναμένονται απανωτά «καρφιά» – των τριών λεπτών το καθένα.

Κάθε βουλευτής θα έχει τον χρόνο που χρειάζεται για να εκφράσει τα ερωτήματά του, τα παράπονά του, τις επικρίσεις του και τις αιχμές του για τις ενέργειες του πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός του.

Είναι γνωστό ότι υπάρχει αναταραχή στο γαλάζιο στρατόπεδο, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών που δεν ήταν ευνοϊκό για τη ΝΔ. Η παράταξη δεν κατάφερε να επιτύχει τους στόχους της στις ευρωεκλογές και ο ανασχηματισμός που ακολούθησε απογοήτευσε τις υψηλές προσδοκίες που είχαν τεθεί, με τις αποφάσεις του Μητσοτάκη να φαίνονται πιο συντηρητικές και ασφαλείς.

Οι πληροφορίες επισημαίνουν ότι ο Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί ξανά στον ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Καραμανλή, και να δώσει σαφή σήματα για την πορεία της παράταξης προς το μέλλον, χωρίς να κάνει στροφές προς τα δεξιά ή τα αριστερά. Στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο ίδιος ερμήνευσε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ως εντολή για περισσότερη εργασία και λιγότερα λάθη, μεγαλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις.

Παράλληλα, ενώ εκφράζεται με μεγαλύτερη ευθύτητα από ποτέ το αίτημα για επανασύνδεση με το δεξιότερο κοινό, ο Μητσοτάκης επιμένει στη διεύρυνση της παράταξης χωρίς υποκριτικές στροφές προς τα δεξιά, τα αριστερά ή το κέντρο. Συνεργάτες του πρωθυπουργού σχολιάζουν ότι κάθε φορά που η ΝΔ άνοιξε τον κύκλο της, σημείωσε εκλογικές επιτυχίες.

Μέσα στη γαλάζια ΚΟ, υπάρχουν ομάδες που εκφράζουν δυσαρέσκεια. Κάποιοι μιλούν για “αποϊδεολογικοποίηση” της ΝΔ και θέλουν μεγαλύτερη προσοχή στα δεξιά και στην παραδοσιακή, συντηρητική βάση της παράταξης.

Άλλοι κριτικάρουν τη συμπεριφορά των “αμετακίνητων” υπουργών, ενώ υπάρχουν και άλλοι που νιώθουν ότι δεν τους δίνονται ευκαιρίες για ανέλιξη εντός της κυβερνητικής ομάδας.

Μένει σε κάθε περίπτωση να φανεί με πόση ένταση και με ποιο ύφος θα εκφραστούν οι ενοχλήσεις των γαλάζιων απέναντι σε κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης. Ανάμεσα σε εκείνους που θα ανέβουν στο βήμα αναμένεται να είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Μάριος Σαλμάς οι οποίοι και πρώτοι ζήτησαν την άμεση σύγκληση της ΚΟ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θάνος Πλεύρης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Νότης Μηταράκης, οι οποίοι ακούγονταν στην… ονοματολογία προ του ανασχηματισμού, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments