Πολιτική

Μητσοτάκης: «Άκουσα και πράγματα που δεν γνώριζα – Θα δείτε αλλαγές» [vid]

Μητσοτάκης: «Άκουσα και πράγματα που δεν γνώριζα – Θα δείτε αλλαγές» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [370419] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πέντε ώρες κράτησε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας

Πέντε ώρες κράτησε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό να κάνει την εισήγησή του στέλνοντας μηνύματα στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό και με τους βουλευτές του να απηχούν μέσα από τις τοποθετήσεις τους, τους δικούς του προβληματισμούς, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις.

Ο πρωθυπουργός βγαίνοντας από την συνεδρίαση και συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους μίλησε για μια «Εξαντλητική αλλά πολύ ουσιαστική διαδικασία. Με καλή διάθεση». «Συζητήθηκαν όλα και άκουσα και πράγματα που δεν γνώριζα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέκρινε την διαδικασία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «Κάναμε συνεδρίαση 5 ώρες, όχι όπως ο ΣΥΡΙΖΑ».

Συμφώνησε με την θέση του Ευριπίδη Στυλιανίδη ότι όλα πρέπει να συζητούνται εκεί και όχι μόνο στο εντευκτήριο. «Πήρα τα μηνύματα για παράπονα για γενικούς γραμματείς και θα δείτε αλλαγές. Θα αρχίσω τις συναντήσεις με βουλευτές ανά 20αδες για να γίνεται ουσιαστική συζήτηση. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή σε όλους».

Κριτική για ομόφυλα και αλαζονεία

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών βρέθηκε στο επίκεντρο των προβληματισμών των βουλευτών της ΝΔ, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Το πιο έντονο επεισόδιο ήταν με τον Μάριο Σαλμά.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός λέγοντας ότι «εξυπηρετούμε τα συμφέροντα των λίγων έναντι των πολλών». Μίλησε για έναν φωτογραφικό διαγωνισμό στο υπουργείο Πολιτισμού. Άμεσα παρενέβη ο πρωθυπουργός απαντώντας «δεν θα δεχτώ τέτοιου είδους υπονοούμενα ότι εξυπηρετούμε τους λίγους».

Επίσης, ο Θεόδωρος Καράογλου, διερωτήθηκε αν ελήφθη το μήνυμα των ευρωεκλογών και ζήτησε να μην υπάρξει ιδεολογικός ευνουχισμός της παράταξης. Μίλησε για «αλαζονικές συμπεριφορές στην κυβέρνηση» και κλειστές πόρτες. Για τα ομόφυλα ζευγάρια είπε ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών κόστισε στη ΝΔ όπως και το επινίκιο γλέντι.

Αλαζονεία καταλόγισε σε κυβερνητικά στελέχη και ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός, παραμελημένος δήλωσε ο βουλευτής Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης.

Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε τα προβλήματα της Θράκης, προειδοποιώντας: «Να μην την πατήσουμε όπως ο Μακρόν», με τον πρωθυπουργό να απαντά ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με τον Γάλλο Πρόεδρο. «Εμείς κερδίσαμε στις ευρωεκλογές με 15 μονάδες διαφορά, εκείνος έχασε με 15 μονάδες διαφορά», είπε και επεσήμανε ότι η ΝΔ είναι ισχυρό κόμμα και ο Μακρόν δεν έχει κάτι αντίστοιχο.

Την κριτική του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έκανε και βουλευτής Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης και παρομοίασε τους βουλευτές της ΝΔ με σάκο του μποξ. «Δεν πρέπει να επιβραβεύσουμε αυτούς που πανηγύριζαν για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών», είπε χαρακτηριστικά.

Και ο Νικήτας Κακλαμάνης ήταν αιχμηρός στην κριτική του. Μίλησε για ιδεολογική μετάλλαξη της ΝΔ λέγοντας «μη στρουθοκαμηλίζουμε, είμαστε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι» και ζήτησε να μην φύγει το κόμμα από την ιδεολογική του ταυτότητα.

Τότε, τον λόγο πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας: «Δεν φεύγουμε ποτέ από αυτό το έχουμε ξαναπεί είμαστε πιστοί στις αξίες και τις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

«Δεν μας στοίχισε ο νόμος αλλά τα φροντιστήρια»

Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος χαρακτήρισε σωστό μέτρο την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών αλλά ζήτησε με την παρέμβασή του για όσους αμφισβητούν τα κριτήρια ο έλεγχος να μην είναι δαμόκλειος σπάθη.

Τόνισε ακόμα ότι το στεγαστικό έπαιξε μεγάλο ρόλο. «Ψάχνετε και ξύνετε τον πάτο του βαρελιού για 9.000 δάνεια την ώρα που υπάρχουν χιλιάδες αναξιοποίητα ακίνητα από σχολάζουσες κληρονομιές που έχουν περιέλθει στο κράτος» είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε και για τους αγρότες και τις επιδοτήσεις λέγοντας: «έχουμε κάθε χρόνο το ίδιο ποσό να μοιράσουμε και κάθε χρόνο τα κάνουμε μούσκεμα».

Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών σημείωσε ότι: «Δεν μας στοίχισε η ψήφιση του νομου αλλά το πριν και μετά με το φανατισμό και τα φροντιστήρια στους βουλευτές».

Επίσης επισήμανε ότι «Πάνε να γίνουν νέα λάθη με τον ΦΠΑ στον καφέ στο 24% σε ανθρώπους που έχουν τεράστια έξοδα». «Φορολογούμε τα διυλιστήρια και θα τους πάρουμε πίσω από τον καφέ» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments