Πολιτική

Ο Δούκας σηκώνει το γάντι που πέταξε ο Ανδρουλάκης

Ο Δούκας σηκώνει το γάντι που πέταξε ο Ανδρουλάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [367978] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Αποκρυσταλλώνεται η εικόνα των διεκδικητών της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Αρχίζει να αποκρυσταλλώνεται η βασική εικόνα των διεκδικητών της προεδρίας στο ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα να αρχίζουν να πολώνουν τα πράγματα στο εσωτερικό του κόμματος, προχωρώντας σε μια άτυπη μεταξύ τους κόντρα λίγες μέρες πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Παράλληλα, ο Παύλος Γερουλάνος φέρεται να έχει αποφασίσει ότι θα θέσει και αυτός υποψηφιότητα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες και ο Μιχάλης Κατρίνης κινείται πολύ κοντά σε μια τέτοια απόφαση και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης δημοσιοποίησε την πρόθεσή του για συμπόρευση με τον δήμαρχο Αθηναίων.

Σε κάθε περίπτωση, χθες έγινε σαφές ότι η κύρια αντιπαράθεση στον αγώνα για την προεδρία ίσως είναι μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα. Αυτό συνέβη επειδή ο δήμαρχος Αθήνας ανταποκρίθηκε στην πρόκληση που είχε απευθύνει ο τωρινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το ποιος θα αναλάβει την πρωτοβουλία στην ΚΠΕ να προτείνει συγκεκριμένο σχέδιο για τις εσωκομματικές εκλογές.

Έτσι, ο Χάρης Δούκας πρότεινε με επιστολή του στους αρμόδιους του ΠΑΣΟΚ να πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος στις αρχές Οκτωβρίου και ψηφοφορίες για την προεδρία στις 3 και 10 Νοεμβρίου. Η συζήτηση που ακολούθησε σχετικά με το αν η διεξαγωγή των εκλογών στις 10 Νοεμβρίου συγκρούεται με τον Μαραθώνιο της Αθήνας έχει μικρή σημασία, καθώς στο παρελθόν οι εσωκομματικές εκλογές του 2017 είχαν πραγματοποιηθεί την ημέρα του Μαραθωνίου και μπορεί να βρεθεί μια άλλη κατάλληλη ημερομηνία.

Ωστόσο, από την επιλογή του Δούκα και την απάντηση του Ανδρουλάκη προκύπτουν σημαντικά πολιτικά συμπεράσματα. Πρώτον, είναι σαφές ότι ο Δούκας έχει αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Δεύτερον, ο Δούκας προσπαθεί να τονίσει το ρόλο του στη σύγκρουση με τον Ανδρουλάκη. Τρίτον, ο Ανδρουλάκης φαίνεται να αποδέχεται τον Δούκα ως τον κύριο αντίπαλό του.

Το τελικό χρονοδιάγραμμα θα καθοριστεί από την Κεντρική Επιτροπή, με την προϋπόθεση ότι η πλειοψηφία συμφωνεί ότι πρέπει να υπάρξει ισορροπία μεταξύ του επαρκούς χρόνου για διαβούλευση και της αποφυγής μακροχρόνιας εσωστρέφειας. Έτσι, για πιθανές ημερομηνίες είναι οι Οκτώβρης, Νοέμβρης και Δεκέμβρης. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν πρέπει να προηγηθεί Συνέδριο ή Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, ή κανένα από τα δύο. Οι ψηφοφορίες θα αποκαλύψουν τους συσχετισμούς μεταξύ των υποψηφίων, τουλάχιστον όσον αφορά τη μεσαία στελέχωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments