Πολιτική

Όλοι εναντίον όλων στον ΣΥΡΙΖΑ

Όλοι εναντίον όλων στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [368936] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Νέος γύρος αναταράξεων στην Κουμουνδούρου.

Εντείνονται οι εσωκομματικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το «μανιφέστο» του Στέφανου Κασσελάκη από τις ΗΠΑ, τα έμμεσα πυρά στον Αλέξη Τσίπρα, τις αναφορές σε «μαύρο χρήμα» και την αναστολή της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας «Αυγή».

Οι εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι συνεχείς και είναι βέβαιο ότι αναμένεται συνέχεια, την ώρα που ευρύτερα η Κεντροαριστερά φαίνεται πως έχει εισέλθει σε μια περίοδο ανακατατάξεων, στον απόηχο του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.

Για το θέμα της «Αυγής» θέση πήραν προβεβλημένα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι «η απόφαση πάρθηκε χωρίς να συζητηθεί στα όργανα» και σχολίασε ότι «δυστυχώς τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεδριάζουν», σε ένα πλαίσιο «υπολειτουργίας» των θεσμών του κόμματος.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Ζαχαριάδης χαρακτήρισε «τρομερά δυσάρεστη εξέλιξη το κλείσιμο της “Αυγής”», επισημαίνοντας ότι ναι μεν «υπάρχει οικονομική πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ», αλλά «αυτό δεν δικαιολογεί την απόφαση» πριν συζητηθεί το θέμα στα όργανα του κόμματος.

Ο πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στο OPEN, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος σχολιάζοντας πως η «Αυγή» έχει «ένα ιστορικό βάρος για τον ευρύτερο χώρο, όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία βρίσκεται στο προεδρικό περιβάλλον, εκτίμησε ότι οι αντιδράσεις για την αναστολή του ημερήσιου φύλλου είναι υπερβολικές και πως «οι ιστορικοί παραλληλισμοί με τις αποφάσεις της χούντας (σ.σ. η μόνη περίοδος κατά την οποία είχε κλείσει η εφημερίδα) και τις αποφάσεις του κ. Κασσελάκη είναι άδικοι».

Ενδιαφέρον πάντως έχει η παρέμβαση της Έλενας Ακρίτα –επίσης προσώπου που έχει υποστηρίξει σε κρίσιμες καμπές τον κ. Κασσελάκη–, η οποία σχολίασε ότι η ενημέρωση «πέφτει ακόμα πιο χαμηλά, μέχρι να πιάσει πάτο», αναρτώντας ένα ιστορικό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» από την Πρωτομαγιά του 1953.

Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι «περιμένω να γυρίσει από τις ΗΠΑ (σ.σ: ο Κασσελάκης) για να συνεδριάσουν τα όργανα και να πάρουμε απαντήσεις, καθαρές απαντήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να καλλιεργείται η εικόνα πως όλοι οι πολιτικοί τα παίρνουν. Όποιος έχει στοιχεία για παράνομους χρηματισμούς οφείλει να πάει στον εισαγγελέα».

Ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης είπε ότι «ως προς τα οικονομικά του κόμματος, θέλω να ελπίζω και να πιστεύω ότι ο Πρόεδρος του κόμματος προφανώς και δεν αναφέρεται στο δικό μας χώρο. Η δυσκολία άλλωστε στην οικονομική μας ζωή αποτελεί τον καλύτερο μάρτυρα για το διαυγές της λειτουργίας μας. Για τον λόγο αυτό οφείλουμε όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε κάθε λέξη και φράση που χρησιμοποιούμε. Υπόνοιες για την ηθική υπόσταση ενός ολόκληρου χώρου, δεν διαφέρουν σε τίποτα από την επιχειρηματολογία του αντισύριζα μετώπου και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές».

Αποχώρηση των “3”

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Κουμουνδούρου και λόγω του ότι, με τους Διονύση Τεμπονέρα, Αντώνη Κοτσακά και Χάρη Τσιόκα να ανακοινώνουν ότι αποχωρούν από τα όργανα του κόμματος. Υποστηρίζουν ότι «η τελευταία παρέμβαση Κασσελάκη κατέστησε σαφές ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, απέναντι σε μια μετάλλαξη, αντί για μετεξέλιξη, με την οποία διαφωνούμε».

«Όπως όλοι γνωρίζουμε, η ένταξη σε ένα πολιτικό φορέα γίνεται σε τρία πεδία: ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά. Με αυτή την παρέμβαση μας καθιστούμε σαφές οι υπογράφοντες ότι αποχωρούμε από το Οργανωτικό σκέλος (για λόγους διολίσθησης σε έναν άνευ όρων «εξουσιοδοτισμό»).

Παραμένουμε όμως στο ιδεολογικό και στο πολιτικό πλαίσιο, όπως αυτά έχουν καθοριστεί διαχρονικά με τις αποφάσεις συλλογικών οργάνων(διατηρώντας όμως ισχυρές επιφυλάξεις για συμπεριφορές μετάλλαξης).

Η τελευταία παρέμβαση του σ. Προέδρου κατέστησε σαφές, ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι, για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, απέναντι σε μια μετάλλαξη, αντί για μετεξέλιξη, μετεξέλιξη με την οποία διαφωνούμε”, σημειώνουν οι “3” στο κείμενο της αποχώρησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments