Πολιτική

Σπίρτζης για «μαύρο» χρήμα: Παροτρύνω τόσο τον κ. Αποστολάκη όσο και τον κ. Κασσελάκη να πάνε στον εισαγγελέα

Σπίρτζης για «μαύρο» χρήμα: Παροτρύνω τόσο τον κ. Αποστολάκη όσο και τον κ. Κασσελάκη να πάνε στον εισαγγελέα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Σπίρτζης για «μαύρο» χρήμα: Παροτρύνω τόσο τον κ. Αποστολάκη όσο και τον κ. Κασσελάκη να πάνε στον εισαγγελέα

«Για το τι θα γινόταν με την Αυγή και για το γεγονός ότι θα έκλεινε το καθημερινό φύλλο, δεν συνεδρίασαν τα όργανα» αναφέρει ο πρώην υπουργός

Απάντηση στις διαρροές της Κουμουνδούρου πως με τα όσα λέει επιδιώκει 15 λεπτά δημοσιότητας, έδωσε σήμερα ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

«Αν ήθελα να κάνω μια διαπραγμάτευση για τα 15 λεπτά δημοσιότητας, δεν θα ερχόμουν στην εκπομπή σας. Θα πήγαινα σε μία εκπομπή, έτσι, κοσμικού περιεχομένου ή σε κανένα τηλεπαιχνίδι, για να είμαι εντός γραμμής δηλαδή, όχι τίποτ’ άλλο. Εκεί είναι το πεδίο» δήλωσε χαρακτηριστικά παραχωρώντας συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Open TV.

Ερωτηθείς για το εάν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, απάντησε προφανώς καταφατικά, προσθέτοντας όμως ότι «δεν θα πω ποιους σταύρωσα, για να μην ποινικοποιηθούν από διάφορα τρολ ή εθελοντές του Διαδικτύου» κάτι που αποτελεί «πολύ μεγάλο πρόβλημα για την ιστορία που έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο δημοκρατικός χώρος γενικότερα».

«Πολύ μεγάλο πρόβλημα» χαρακτήρισε και το γεγονός ότι δεν συνεδριάζουν τα όργανα του κόμματος επί μήνες και «νομίζω ότι αυτό πολιτικά το πληρώσαμε στις ευρωεκλογές». Ως προς την αναστολή της καθημερινής έκδοσης της «Αυγής», είπε πως ο πατέρας του δεν έπαιρνε την Αυγή από την περιοχή του, για να μην εμπλουτιστεί ο φάκελος κοινωνικών φρονημάτων. «Την αγόραζε στους Αμπελόκηπους που δεν τον ξέρανε» σημείωσε, κάνοντας λόγο για το ιστορικό βάρος του φύλλου πως «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί το πως θα το διαχειριστούμε». Επιπλέον, «δεν συνεδρίασαν τα όργανα του κόμματος» για το τι θα γίνει στην «Αυγή», όπως είπε, συμπληρώνοντας πως «το Εκτελεστικό Γραφείο ορίστηκε από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντικαταστατικά».

Ως προς τις αποχωρήσεις των Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα από τα κομματικά όργανα, είπε πως «είναι πραγματικά τεράστια η υπομονή που έχουμε κάνει πάρα πολλοί με αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ παρατήρησε ότι «έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη, όσοι δεν μιλούν εγώ απορώ με τους συντρόφους μου που δεν μιλούν», δηλαδή και βουλευτές και στελέχη. «Εγώ δεν θα ακολουθήσω μια τέτοια διαδρομή. Η ενασχόληση με την πολιτική, δεν είναι κατά τη γνώμη μου ούτε καριέρα ούτε επάγγελμα. Μηχανικός είμαι στο γραφείο μου είμαι και δεν πρόκειται να σιωπήσω» ξεκαθάρισε ο πρώην υπουργός, λέγοντας ότι «κάποιοι το μόνο που επιδιώκουν προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να κατασκευάζουν συνέχεια εσωτερικούς εχθρούς». «Πού αποσκοπεί; Αποσκοπεί στο να δημιουργεί εσωστρέφεια και να μην απολογηθεί ο κ. Κασσελάκης για την ήττα των Ευρωεκλογών» σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, ο οποίος εκτίμησε ότι «η ήττα των ευρωεκλογών ήταν πάρα πολύ μεγάλη».

Ερωτηθείς για την ανάρτηση Κασσελάκη για τα «μαύρα ταμεία» είπε: «Παροτρύνω τόσο τον κ. Αποστολάκη όσο και τον κ. Κασσελάκη να πάνε στον Εισαγγελέα. Αν έχουν στοιχεία για μαύρα ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλα κόμματα, οφείλουν να πάνε στον Εισαγγελέα». Μάλιστα για τον ναύαρχο ε.α. κ. Αποστολάκη, δήλωσε ότι «δεν είναι στρατός ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ναυτικό και θα λέμε την πολιτική μας άποψη. Κάθε στέλεχος που διαφοροποιείται, στοχοποιείται και με έναν τρόπο που θυμίζει φασίζουσες λογικές και αντιλήψεις. Ο κ. Κασσελάκης οφείλει να απολογηθεί για τις ευθύνες του στις ευρωεκλογές. Σήμερα είναι αναγκαιότητα οι προοδευτικές δυνάμεις να συγκλίνουν και να εκφραστούν ενιαία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments