Πολιτική

Στα πρόθυρα διάλυσης η ΚΟ των Σπαρτιατών μετά τις δύο νέες αποχωρήσεις

Στα πρόθυρα διάλυσης η ΚΟ των Σπαρτιατών μετά τις δύο νέες αποχωρήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: [363982] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ανεξαρτητοποιήθηκαν ο Μιχαήλ Γαυγιωτάκης και ο Γιώργος Ασπιώτης, είχαν προηγηθεί άλλοι πέντε - Η ΚΟ μένει με πέντε βουλευτές.

Σε σταθερούς ρυθμούς αποσύνθεσης κινείται η κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών επιβεβαιώνοντας όσους ισχυρίζονται πως το κόμμα του Βασίλη Στίγκα δεν διαθέτει ιδεολογική συνοχή και κοινό όραμα. Αντιθέτως, πρόκειται για πολιτικό μόρφωμα που στήθηκε αρχικά για να εξυπηρετήσει σκοπιμότητες του έγκλειστου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη και στην συνέχεια μετατράπηκε σε ομάδα νομής της τεράστιας κρατικής χρηματοδότησης και διατήρησης των κοινοβουλευτικών προνομίων.

Σε αυτό το πλαίσιο οι δύο νέες ανεξαρτητοποιήσεις των Μιχάλη Γαυγιωτάκη και Γιώργου Ασπιώτη – όπως και οι προηγούμενες πέντε – δεν συνδέονται με ισχυρές ιδεολογικές διαφωνίες των βουλευτών με την ηγεσία του κόμματος. Σχετίζονται με την αδυναμία συνύπαρξης ετερόκλητων προσώπων που σχημάτισαν άρον – άρον πολιτικό συνδυασμό για να μετάσχουν στις εθνικές εκλογές του 2023 αλλά πολύ σύντομα διαπίστωσαν ότι μεταξύ τους δεν έχουν κανένα σημείο επαφής.

Τα αποτελέσματα άλλωστε αυτής της «συμμαχίας» φάνηκαν τρεις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές όταν ο επικεφαλής του συνδυασμού κατήγγειλε τους βουλευτές του ως υποκινούμενους της Greek mafia που στόχο έχουν να ελέγξουν το κομματικό ταμείο.

Σε κάθε περίπτωση η ΚΟ των Σπαρτιατών βρίσκεται στο έσχατο όριο επιβίωσης καθώς απέμειναν μόλις 5 βουλευτές από τους συνολικά 12 που ξεκίνησε ο κοινοβουλευτικός της βίος. Τον αρχηγό του κόμματος Β. Στίγκα πλαισιώνουν οι Γιάννης Κόντης, Θανάσης Χαλκιάς, Αλέξανδρος Ζερβέας και Πέτρος Δημητριάδης, οι οποίοι – προς ώρας – φέρονται αποφασισμένοι να παραμείνουν «Σπαρτιάτες» καθώς γνωρίζουν ότι αρκεί η αποχώρηση ενός για να διαλυθεί η ΚΟ και κατ επέκταση να εκχωρηθεί η διαχείριση του κομματικού ταμείου αποκλειστικά στον Β. Στίγκα.

Να σημειωθεί ότι οι Σπαρτιάτες έχουν ήδη εισπράξει ποσό που ξεπερνά τις 685.000 ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση που δικαιούνται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments