Τεχνολογία

ChatGPT: Η OpenAI «κόβει» την πρόσβαση των κινεζικών εταιρειών στην τεχνολογία της

ChatGPT: Η OpenAI «κόβει» την πρόσβαση των κινεζικών εταιρειών στην τεχνολογία της

Πηγή Φωτογραφίας: ChatGPT is owned by Microsoft-backed company OpenAI. Photograph: Pavlo Gonchar/Sopa Images/Rex

Η OpenAI έχει αναπτύξει τις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης του ChatGPT σε περισσότερες από 160 χώρες

Ο κατασκευαστής του ChatGPT, OpenAI σχεδιάζει να εμποδίσει την πρόσβαση στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης για οντότητες στην Κίνα και σε ορισμένες άλλες χώρες, ανέφερε την Τρίτη κινεζική κρατική εφημερίδα.

Το ChatGPT δεν είναι διαθέσιμο στην ηπειρωτική Κίνα, αλλά πολλές κινεζικές νεοφυείς επιχειρήσεις μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στην πλατφόρμα προγραμματισμού εφαρμογών (API) της OpenAI και να τη χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές, ανέφεραν οι Securities Times.

Πρόσθεσε ότι από αργά τη Δευτέρα, οι Κινέζοι χρήστες της πλατφόρμας έχουν λάβει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προειδοποιούν ότι βρίσκονται σε μια «περιοχή που το OpenAI δεν υποστηρίζει αυτήν τη στιγμή» και ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα για τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας της API σε ορισμένες περιοχές από τις 9 Ιουλίου.

Πολλές κινεζικές εταιρείες έχουν κυκλοφορήσει chatbots που υποστηρίζονται από τα δικά τους μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης τήδη από τον περασμένο χρόνο.

Σε 160 χώρες αλλά όχι στην Κίνα το ChatGPT

Ενώ η OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft έχει αναπτύξει τις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης του σε περισσότερες από 160 χώρες, τα προϊόντα παραμένουν επίσημα μη διαθέσιμα στην ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ. Οι χρήστες εκεί έχουν στραφεί σε εικονικά ιδιωτικά δίκτυα ή εφαρμογές τρίτων για πρόσβαση στο ChatGPT, ενώ οι προγραμματιστές πρέπει να χρησιμοποιούν διακομιστές μεσολάβησης και εξερχόμενους διακομιστές για να παρακάμψουν τους περιορισμούς.

Η κίνηση της OpenAI θα μπορούσε να επηρεάσει τις κινεζικές εταιρείες που αναπτύσσουν τις δικές τους υπηρεσίες βασισμένες στα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM) της OpenAI – την τεχνολογία που στηρίζει το ChatGPT και παρόμοιες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης – σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς.

Η τελευταία κίνηση της OpenAI ουσιαστικά αντιπροσωπεύει τον περαιτέρω περιορισμό της πρόσβασης της Κίνας στην προηγμένη τεχνολογία AI από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με έναν εμπιστευτικό τομέα που αρνήθηκε να κατονομαστεί για συζήτηση ευαίσθητων πολιτικών θεμάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments