Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Η ΝΔ είναι η μεγάλη λαϊκή παράταξη της Χώρας [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Η ΝΔ είναι η μεγάλη λαϊκή παράταξη της Χώρας [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και των είκοσι βουλευτών του κόμματος με θέμα "Οι οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία", Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: Όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη υπέρ της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

«Η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει η μεγάλη λαϊκή παράταξη του τόπου», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το περιεχόμενο της χθεσινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, ο υπουργός Υγείας απάντησε πως «η συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συζήτηση. Ευχαριστήθηκα την πολύ γόνιμη συζήτηση. Οι βουλευτές δεν κινήθηκαν από προσωπικό συμφέρον, αλλά από αγάπη για την Ελλάδα και αγωνία για το μέλλον της μεγάλης μας παράταξης. Αυτό είναι δείγμα υγείας για τη ΝΔ. Ο Μητσοτάκης έμεινε έξι ώρες και απάντησε στον κάθε βουλευτή ξεχωριστά στην πραγματικότητα. Η συζήτηση είχε ουσία. Θα μπορούσε να γίνεται και συχνότερα. Μου αρέσει η ιδέα του να μπορούν οι βουλευτές να μιλούν ελεύθερα στον πρόεδρό τους. Αυτό είναι δημοκρατία».

Ωστόσο, όπως είπε ο υπουργός «όλα αυτά ισχύουν πλην μιας κριτικής, ότι η ΝΔ υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα. Επί προσωπικού, ήμουν υπουργός Ανάπτυξης για τέσσερα χρόνια. Είμαι υπερήφανος γιατί ως υπουργός Ανάπτυξης του Κυριάκου Μητσοτάκη έχω δώσει τα περισσότερα χρήματα που έχουν δοθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Η πολιτική επιλογή του πρωθυπουργού να σωθεί η μικρομεσαία επιχείρηση είναι ο λόγος που η Ελλάδα πέρασε από την ύφεση στην ανάπτυξη μετά την πανδημία καλύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Είναι το μοντέλο που ακολούθησε μόνο η Ελλάδα. Δώσαμε αίμα για να μείνουν όρθιες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η ΝΔ είναι η γνήσια λαϊκή παράταξη του τόπου, ο γνήσιος εκφραστής του μικρομεσαίου, του δημοσίου υπαλλήλου, του αγρότη. Αυτό είμαστε από την ίδρυσή μας. Όλες οι αποφάσεις αυτής της κυβέρνησης είναι υπέρ της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, και όχι της μεγάλης. Για αυτό και η κυβέρνησή μας διευρύνει την κοινωνική της βάση».

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας τοποθετήθηκε και για τη συζήτηση γύρω από την Προεδρία της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας πως «όταν έρθει εκείνη η ώρα θα το συζητήσουμε». «Προφανώς θα ήταν άξιοι για τη θέση αυτή (σ.σ.: του Προέδρου της Δημοκρατίας) ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς. Υπάρχει έστω και ένας Νεοδημοκράτης που θα τον ρωτήσεις κάτι τέτοιο και θα πει όχι; Προφανώς θα πάω στην εκδήλωσή τους, γιατί μου αρέσει η πολιτική. Από εκεί και πέρα εμάς δεν πρόκειται να μας φάει  η εσωστρέφεια», σημείωσε ο υπουργός Υγείας, χαρακτηρίζοντας «πολιτικό θαύμα» το γεγονός ότι «στενοχωριόμαστε ενώ κερδίσαμε με 15 μονάδες διαφορά», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments