Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Το clawback είναι η κύρια αιτία ελλείψεων σε φάρμακα [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Το clawback είναι η κύρια αιτία ελλείψεων σε φάρμακα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: Συνάντηση σήμερα του υπουργού με όλη την φαραμοβιομηχανία

Την πεποίθησή του ότι το clawback αποτελεί τον κύριο λόγο των ελλείψεων σε φάρμακα, εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πληροφόρησε πως, σήμερα, επίκειται συνάντησή του με το σύνολο της φαρμακοβιομηχανίας.

«Το clawback είναι η κύρια αιτία των ελλείψεων σε φάρμακα. Το clawback μπορεί να οδηγήσει στο να μη βρεις ένα φάρμακο την ώρα που το χρειάζεσαι. Όμως, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Έχουμε κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο και είμαι πολύ υπερήφανος για αυτό», ανέφερε εισαγωγικά ο υπουργός Υγείας.

«Σήμερα, έχουμε στο υπουργείο Υγείας όλη τη φαρμακοβιομηχανία – την πολυεθνική, την εγχώρια, τους εισαγωγείς, τους πάντες. Η συνάντηση θα γίνει με τις διοικήσεις του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και του PhARMA Innovation Forum Greece, στο υπουργείο Υγείας.

«Πρόκειται να παρουσιάσουμε την εξέλιξη της δαπάνης κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2024 σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2023. Πρόκειται να παρουσιάσουμε τα μέτρα που λάβαμε και την απόδοσή τους, γιατί η πολιτική είναι εφαρμοσμένη τέχνη. Ήδη έχουν αρχίσει να ομαλοποιούνται πολλές από τις ελλείψεις, που παρέλαβα στα φάρμακα. Μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουμε μια πλήρη ομαλοποίηση στην αγορά φαρμάκων», είπε ακόμη ο Ά. Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments