Πολιτική

Ανασυντάσσεται η εσωκομματική αντιπολίτευση στον Κασσελάκη

Ανασυντάσσεται η εσωκομματική αντιπολίτευση στον Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [369572] ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πρώτη μετεκλογική ρωγμή για Κασσελάκη.

Επιταχύνονται οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κείμενο που υπογράφουν 87 στελέχη του κόμματος (μεταξύ των οποίων 6 βουλευτές), εκφράζεται η ουσιαστικά μια εφ’ όλης της ύλης διαφωνία με τις επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη.

Το κείμενο/πλατφόρμα δείχνει ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ έχει πια αποκτήσει ενιαία συγκρότηση και ζητάει αλλαγή πορείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πλέον αναμένεται ότι η Κεντρική Επιτροπή της 7ης Ιουλίου θα γίνει το πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Κασσελάκη και των 87.

Οι βασικοί υπογράφοντες, όπως η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Χρήστος Γιαννούλης, η Κατερνίνα Νοτοπούλου, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Διονύσης Καλαματιανός, ο Γιώργος Τσίπρας και ο Χρήστος Σπίρτζης, έχουν συνδέσει την πολιτική τους πορεία με αυτήν του Αλέξη Τσίπρα.

Η αντίθεση των 87 ξεκινά από την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, καθώς δεν συμφωνούν με την ερμηνεία του Κασσελάκη για την εκλογική επιτυχία. Στο κείμενο αναφέρεται ότι “Παρά τη μεγάλη πτώση των ποσοστών της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχασε έδαφος και ο προοδευτικός χώρος συνολικά δεν ενισχύθηκε, μάλλον είδαμε αύξηση της αποχής και άνοδο της ακροδεξιάς”.

Στη συνέχεια, οι 87 εκφράζουν εμμέσως πλην σαφώς τη διαφωνία τους σχετικά με την πολιτική Κασσελάκη για τις συμμαχίες, αφού ζητούν να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενότητα του προοδευτικού χώρου: Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι πλειοψηφικό κοινωνικό αίτημα και σε αυτό το αίτημα είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε, με τη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας, ενός μετώπου σε κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο, που θα κερδίσει την ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν. Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να είναι πρωταγωνιστικός σε αυτές τις εξελίξεις. Γι’ αυτό απαιτείται μια συντεταγμένη συζήτηση στο κόμμα μας τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν. Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος πρέπει να πάρουν τις τελικές αποφάσεις».

Οι υπογράφοντες το κείμενο εξακολουθούν να αντιτίθενται απολύτως στα πειθαρχικά μέτρα που ελήφθησαν από την ηγεσία κατά των διαφωνούντων, καθώς και στις υπαινιγμούς του Κασσελάκη για τη διαχείριση στον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούν ότι οι διαιρετικές τακτικές, οι απολύσεις και οι στοχοποιήσεις στελεχών λόγω άποψης είναι αντίθετες με την κουλτούρα διαλόγου ενός δημοκρατικού κόμματος. Επιπλέον, θεωρούν ότι η δημόσια έναρξη συζήτησης για ηθική και διαφάνεια στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ανούσια και αποσπά την προσοχή από την αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας. Τονίζουν ότι είναι υπερήφανοι που το κόμμα τους δεν έχει οφειλές στις τράπεζες, υπηρετεί τη διαφάνεια και είναι ανεξάρτητο από οικονομικά συμφέροντα.

Τέλος, την επιστολή 87 στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη, σχολιάζουν πηγές της Κουμουνδούρου, εκφράζοντας την απορία τους για την επιλογή των υπογραφόντων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ο πρόεδρος του, Στέφανος Κασσελάκης δεν φοβήθηκαν ποτέ τον διάλογο. Ολες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες και βεβαίως σεβαστές, ωστόσο είναι απορίας άξιον γιατί επιλέχθηκε να εισαχθούν στον δημόσιο διάλογο πρόωρα, από τη στιγμή που έχουν ήδη συγκληθεί τα όργανα. Ως γνωστόν στις 4/7 θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και στις 7/7 η Κεντρική Επιτροπή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments