Πολιτική

Εκρηκτικό το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Εκρηκτικό το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [369623] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΒΑΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να μεταφερθεί την επόμενη εβδομάδα η σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος.

Η Κουμουνδούρου μοιάζει με χύτρα έτοιμη να σκάσει, στελέχη αποχωρούν από τα όργανα εκφράζοντας την απογοήτευση για την κατάσταση, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης από τις ΗΠΑ όπου παραμένει δεν δείχνει διάθεση αποσυμπίεσης της έντασης και επιμένει να μιλά για «μαύρους πόρους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε χθες ότι η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θα συνεδριάσει στις 7 Ιουλίου, με προηγούμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στις 4 Ιουλίου. Αυτή η απόφαση ήρθε μετά από την αίτηση πολλών μελών του κόμματος, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων στελεχών και βουλευτών, λόγω της δυσαρέσκειας που εκδηλώνεται στην Κουμουνδούρου.

Επιπλέον, τρεις βουλευτές (Καραμέρος, Κεδίκογλου, Μαμουλάκης) είχαν στείλει επιστολή ζητώντας τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να αξιολογηθεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Η συνεδρίαση τόσο της Πολιτικής Γραμματείας όσο και της Κεντρικής Επιτροπής προδιαγράφονται εξαιρετικά τεταμένες. Έχει προηγηθεί το «μανιφέστο» του Στέφανου Κασσελάκη, με το οποίο στοχοποιούσε αλλότρια «κέντρα» που προωθούν την σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ενώ περιείχε πρωτοφανείς αναφορές σε «μαύρα» στα ταμεία των κομμάτων, επιθέσεις στον «παλιό» ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση τον Αλέξη Τσίπρα και έμμεσες απειλές σε βουλευτές και στελέχη για «καρατομήσεις». Έχουν υπάρξει, επιπρόσθετα, οι απολύσεις των Θανάση Θεοχαρόπουλου και Γιώργου Τσίπρα, ενώ δεν λείπουν και οι φωνές δυσαρέσκειας για την παύση έκδοσης του καθημερινού φύλλου της Αυγής.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να προκαλεί τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας ένταση στην Κουμουνδούρου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ομογενειακό ραδιόφωνο στις ΗΠΑ, αναφέρθηκε στην απόφαση για την παύση έκδοσης της Αυγής ως μονόδρομο, αλλά προκάλεσε τους συντρόφους του να αποδείξουν τη στήριξή τους στο κόμμα με πράξεις.

“Θα δωρίσω το μέγιστο ποσό που επιτρέπεται από τον νόμο, που είναι 20.000 ευρώ. Παρακαλώ όσους συμμετέχουν στα όργανα του κόμματος να κάνουν το ίδιο, όσο καλύτερα μπορούν”, δήλωσε. Ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε μια ακόμα έμμεση απειλή προς τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: Αν δεν ακολουθήσουν το παράδειγμά του, τότε θα τους κατηγορήσουν αυτομάτως ότι δεν ενδιαφέρονται για το κόμμα τους.

Οι ταραχές που σημειώθηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες προκάλεσαν απώλειες σε στελέχη. Ο Αντώνης Κοτσακάς, ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Χάρης Τσιόκας, τρία μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τα κομματικά όργανα. Ανέφεραν ότι η παρέμβαση του προέδρου έδειξε ότι δεν μπορούν να παραμείνουν αδιάφοροι και ότι διαφωνούν με τη μετάλλαξη που συμβαίνει αντί για μετεξέλιξη.

Τα τρία στελέχη δήλωσαν ότι παραμένουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ανακοίνωσή τους έδειχνε έντονα την απογοήτευσή τους για τις ενέργειες του Στέφανου Κασσελάκη. Άτομα που συνομιλούν με αυτά τα στελέχη αναφέρουν ότι είναι πλέον σαφές ότι οι αντιπαραθέσεις δεν βρίσκονται στην κομματική βάση, αλλά σε διαμάχες χωρίς πολιτικό περιεχόμενο, και ότι η αποχώρηση αριστερόστροφων μελών έχει οδηγήσει στην επιβολή απολίτικων στοιχείων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments