Πολιτική

Φλωρίδης σε Κωνσταντοπούλου: «Το μπούλινγκ σε εμάς δεν περνά»

Φλωρίδης σε Κωνσταντοπούλου: «Το μπούλινγκ σε εμάς δεν περνά»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Φλωρίδης σε Κωνσταντοπούλου: «Το μπούλινγκ σε εμάς δεν περνά»

Έντονη λεκτική αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη 

Έντονη λεκτική αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη και την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου για το νομοσχέδιο που αφορά τον εκσυγχρονισμό του Συμβουλίου της Επικρατείας και την ταχύτερη έκδοση των δικαστικών αποφάσεων κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Αφορμή στάθηκε η παρέμβαση της κ. Κωνσταντοπούλου κατά την ακρόαση των φορέων, η οποία ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, καταγγέλλοντας την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, για «μη επαρκή και ουσιαστική διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», για «φας τρακ κοινοβουλευτικές διαδικασίες» και «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου».

Έντονα αντέδρασε ο κ. Φλωρίδης, αντιτείνοντας ότι το νομοσχέδιο ήταν στην διαβούλευση 23 μέρες και όλοι όσοι πραγματικά ενδιαφέρονταν για τις νέες ρυθμίσεις, κατέθεσαν τις απόψεις τους και πέρασε με απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ».

«Αν λέμε ότι σεβόμαστε την δημοκρατία και τους θεσμούς, πρέπει και να τους σεβόμαστε. Να σεβόμαστε την ύψιστη διαδικασία που είναι η διαβούλευση», τόνισε ο κ. Φλωρίδης ενώ κατηγόρησε την κ. Κωνσταντοπούλου ότι παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής.

«Το μπούλινγκ σε εμάς δεν περνά» πρόσθεσε ο κ. Φλωρίδης προκαλώντας την αντίδραση της κ. Κωνσταντοπούλου, που έκανε λόγο για κουτοπόνηρες αναφορές περί διαβούλευσης και πρόσθεσε ότι «το κράτος δικαίου δεν εξαντλείται στο ό,τι όποιος το είδε, το είδε ή όφειλε να ήξερε».

«Παραβιάζεται κατάφωρα ο κανονισμός της Βουλής. Η συνεδρίαση σήμερα είναι γα τους εξωκοινοβουλευτικούς φορείς. Πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά γίνεται παρέμβαση στην ακρόαση φορέων», ανέφερε από την πλευρά του ο γενικός εισηγητής της ΝΔ, Αθανάσιος Ζαμπίλης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments