Πολιτική

Η Κεντροαριστερά σε νέο αναβρασμό

Η Κεντροαριστερά σε νέο αναβρασμό

Πηγή Φωτογραφίας: [365352] ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ "ΒΙΩΣΙΜΗΣ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ" (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Χωρίς τέλος ο αλληλοσπαραγμός μεταξύ στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς τέλος είναι το μαρτύριο στον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανήσυχος και εξοργισμένος από την εξέλιξη της συζήτησης για την αναδόμηση της Κεντροαριστεράς που δεν τον περιλαμβάνει (οι αντίπαλοι του το αποδίδουν στις τελευταίες του διαλυτικές κινήσεις), αποφάσισε να ακολουθήσει το “δόγμα του σοκ” στο κόμμα και όσους είναι εγκλωβισμένοι εντός των Κασσελακικών τειχών, χωρίς κανένα σχέδιο διαφυγής – παρόλο που διαφωνούν απόλυτα με το “πολιτικό” του σχέδιο.

Με βάση τα νέα δεδομένα, ωστόσο – την ξαφνική μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα Κασσελάκη – οι αντίπαλοι αρχίζουν να αναζητούν τρόπους διαφυγής. Ένα τέτοιο τρόπο αποφάσισε να ακολουθήσει και ο Διονύσης Τεμπονέρας, επιφανές στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο ΠΑΣΟΚ οι εξελίξεις είναι πιο ευθύγραμμες- αναμενόμενες τουλάχιστον .

Ο Χάρης Δούκας  έκανε ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της συμμετοχής του στην κούρσα διαδοχής με το κείμενο- οδικό χάρτη που απέστειλε στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας εκλογές στις 3 και 10 Νοεμβρίου.

Η θυμωμένη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη δια της ειρωνείας ( δεν γνωρίζει ότι είναι ο μαραθώνιος της Αθήνας στις 10 Νοεμβρίου, καίτοι δήμαρχος), είναι σηματωρός της κόντρας που βαθαίνει ανάμεσα στον Χάρη Δούκα που διεκδικεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τον νυν πρόεδρο του κόμματος , ο οποίος θα ανοίξει τα χαρτιά του στην Κεντρική Επιτροπή της 30ης Ιουνίου.

Πηγές της Χαρ. Τρικούπη πάντως , καταλογίζουν στον κ. Δούκα “άγαρμπη βιασύνη” και προετοιμάζονται για σκληρή αναμέτρηση. Ίδιες πηγές μάλιστα, τον ειρωνεύονται και για τον τρόπο που εστάλη η επιστολή του

Από την πλευρά του, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε ότι συμπορεύεται και υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, καλώντας σε αυτή την πορεία όλες τις δυνάμεις στο ΠΑΣΟΚ και την παράταξη.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρει ότι η παράταξη βρίσκεται σε μία κρίσιμη, ιστορική καμπή και η πολιτική συγκυρία μας θέτει όλους προ των ευθυνών μας.

“Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, δεν έχουμε την πολυτέλεια των προσωπικών εγωισμών, δεν έχουμε το περιθώριο να αναλωνόμαστε σε ατέρμονες και αυτοαναφορικές διεργασίες την ώρα που η κοινωνία αποζητά διέξοδο έκφρασης. Και την ζητά τώρα. Την ζητά από εμάς, αλλά δεν θα μας περιμένει”, προσθέτει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πρώην γραμματέας του κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments