Πολιτική

ΝΔ: Η επόμενη μέρα μετά την Κοινοβουλευτική Ομάδα

ΝΔ: Η επόμενη μέρα μετά την Κοινοβουλευτική Ομάδα

Πηγή Φωτογραφίας: [370419] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα των προθέσεών του για το προσεχές διάστημα.

Το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών αποκωδικοποίησε, επί της ουσίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας την κατεύθυνση στην οποία καλούνται πλέον να κινηθούν κυβέρνηση και κόμμα.

Ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε κάθε πιθανότητα για μια “δεξιά στροφή” και απάντησε σε κατηγορίες βουλευτών για παραβίαση των ιδεολογικών αρχών της ΝΔ. Αναφέρθηκε στην ανάγκη του κόμματος να ορίσει έναν καθαρό προσανατολισμό και αναφέρθηκε ειδικά στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Επανέφερε τον ρεαλισμό στο πολιτικό λεξιλόγιο και απορρίπτοντας την ψευδή διλήμματα της “αριστεράς” ή “δεξιάς”, επεσήμανε ότι ο δρόμος της ΝΔ πρέπει να προχωράει μόνο προς τα εμπρός. Εξήγησε τις κυβερνητικές πολιτικές σε σημαντικά θέματα, όπως η ακρίβεια και η φορολογία, και μίλησε για μια φιλελεύθερη πολιτική που υποστηρίζει την ιδιωτική οικονομία, αλλά εξαρτάται επίσης από ένα κράτος που παρεμβαίνει όταν είναι απαραίτητο για να υποστηρίξει και να διασφαλίσει την ισότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει το μήνυμα της Ιδρυτικής Διακήρυξης, που αντιτίθεται σε μια μικρή και φοβική Νέα Δημοκρατία. Με αναφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου 2023, όπου η Νέα Δημοκρατία έλαβε το 41% των ψήφων, ο κ. Μητσοτάκης δείχνει την πρόθεσή του να συνεχίσει την πορεία της διεύρυνσης, προσεγγίζοντας ένα ευρύ εκλογικό κοινό που δεν θα συμφωνεί απαραιτήτως με όλες τις κυβερνητικές επιλογές. Όπως είπε, «μεγαλώσαμε, νικήσαμε, με ενότητα, διεύρυνση και ανανέωση, δεν αρνηθήκαμε ποτέ τις «ρίζες» μας – αν, όμως, το δέντρο δεν ψηλώνει και δεν απλώνεται, τότε οι ρίζες ξεραίνονται».

Η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε σε δίλημμα σχετικά με την ταυτότητά της, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπερασπίζεται το πατριωτικό στίγμα της και να απορρίπτει κάθε αμφισβήτηση. Επιπλέον, με μια κίνηση που δεν φαίνεται τυχαία, απευθύνει μήνυμα προς τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία από την πρωτολογία του, ανταποκρινόμενος στις πρόσφατες ενέργειες των ηγεσιών τους που φαίνεται να υπερβαίνουν τις συμφωνίες και τις ευρωπαϊκές πρακτικές.

Μετά τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε το πλάνο του για το κυβερνητικό έργο και τις αναγκαίες επιδόσεις. Επισήμανε ότι οι πολίτες αναζητούν αποτελέσματα και προσπάθεια, όχι μόνο λόγια. Η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις, την επίλυση καθημερινών προβλημάτων των πολιτών, την ψηφιοποίηση, την αύξηση εισοδημάτων και την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Παρά το γεγονός ότι οι εθνικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2027 και η κυβέρνηση έχει τρία χρόνια μπροστά της για πολιτική δράση, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έχει επαναφέρει το κλίμα της εσωτερικής πολιτικής συζήτησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη υποδείξει ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Υπενθυμίζει ότι καμία ψήφος δεν είναι δεδομένη και κανένα ποσοστό αυτοδυναμίας δεν είναι μόνιμο. Η εμπιστοσύνη των Ελλήνων πρέπει να κερδιστεί μέσα από το καθημερινό έργο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments