Πολιτική

Χάρης Δούκας: Με τους ρυθμούς Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ θα γινόταν κυβέρνηση το 2050

Χάρης Δούκας: Με τους ρυθμούς Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ θα γινόταν κυβέρνηση το 2050

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΚΔΗΛΩΣΗ TOΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Χάρης Δούκας: Με τους ρυθμούς Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ θα γινόταν κυβέρνηση το 2050

Σκληρή κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη άσκησε ο Χάρης Δούκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε ότι θα είναι υποψήφιος, ωστόσο παρέπεμψε για την τελική του ανακοίνωση στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, την Κυριακή.

Μιλώντας για το «πάμε, Χάρη» του Μανώλη Χριστοδουλάκη είπε πως την Κυριακή, στην Κεντρική Επιτροπή, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του και το σχέδιό του «για τον χώρο και τη χώρα». «Πρέπει να υπάρχει διαδικασία και στα όργανα είναι το καλύτερο σημείο για να ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας» είπε ο Χάρης Δούκας.

«Θέλουμε να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης, των μεγάλων αλλαγών και αξιών, που θα κυβέρνηση τη χώρα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη να είναι στην κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές» συνέχισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Έχει κάνει σημαντικό αγώνα ο Νίκος Ανδρουλάκης, ανέβασε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, όμως δεν δημιούργησε συνθήκες υπέρβασης. Με αυτούς τους ρυθμούς θα γίνουμε κυβέρνηση το 2050» είπε χαρακτηριστικά ο Χ. Δούκας, μιλώντας στον Ν. Χατζηνικολάου και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο Χάρης Δούκας πρόσθεσε ότι «ξεκίνησε ένας κύκλος επιβίωσης για το ΠΑΣΟΚ, τώρα πρέπει να πάμε σε έναν κύκλο υπέρβασης».

Ερωτηθείς για τη νίκη του στον Δήμο Αθηναίων, είπε πως «στον πρώτο γύρο πήραμε 14%, σημαντικά αυξημένο από το ποσοστό που παίρναμε στην Αθήνα, που ήταν περίπου 8%. Επίσης, κάναμε συμμαχία βάσης, όχι ευκαιριακή».

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι η ψυχή της Δημοκρατικής Παράταξης, όπως κάναμε στον δήμο της Αθήνας» επισήμανε ακόμη, απορρίπτοντας εμμέσως σενάρια συγκόλλησης κομμάτων, ενώ απηύθυνε κάλεσμα «χωρίς αποκλεισμούς» σε στελέχη να έρθουν στο ΠΑΣΟΚ.

O Δούκας απαντά στο «Χάρη, πάμε;» του Χριστοδουλάκη: Να νικήσουμε τη ΝΔ, όπως στην Αθήνα

Απαντώντας για το εάν η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εφικτή, υπενθύμισε πως «με την Ανοικτή Πόλη δεν συνενωθήκαμε, είναι ανεξάρτητη και αυτόνομη».

Ερωτηθείς για την πρόταση του Νίκου Παππά για κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Η πρόταση του Χάρη Δούκα είναι ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα ενώνει, θα εμπνέει και θα νικάει. Οι συγκλίσεις δεν γίνονται σε επίπεδο κορυφής, αλλά βάσης, γειτονιάς».

Στην κριτική ότι είναι μόλις έξι μήνες δήμαρχος και θέλει να εμπλακεί και στην ευρύτερη πολιτική σκηνή, ο κ. Δούκας απάντησε:

«Σε οποιαδήποτε εξέλιξη, δεν θα αφήσω τον δήμο της Αθήνας. Μπορεί να είναι νωρίς για εμένα και να είχα τη δυνατότητα να κάτσω στην καρέκλα μου αναπαυτικά και όχι να πάρω επιπλέον ρίσκο και ευθύνη…».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως «εγώ μπορεί να έχω χρόνο, ο χώρος μας δεν έχει».

Στο ερώτημα εάν μπορεί να κρατήσει «δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη», δηλαδή τη θέση του δημάρχου Αθηναίων και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είπε πως είναι συμπληρωματικοί ρόλοι και ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Τέλος, στην κριτική περί «αχαριστίας» απέναντι στον Ν. Ανδρουλάκη, που τον έκανε γραμματέα Τομέα, απάντησε:

«Γραμματέας ήμουν επί Γεννηματά και συνέχισα επί Ανδρουλάκη. Με στήριξε και τον στήριξα. Η φιλία δεν είναι δουλεία, προϋποθέτει ελευθερία να λέμε την άποψή μας. Έχω ηθική υποχρέωση να λέω και να κάνω ό,τι πιστεύω ότι είναι καλό. Και κρίνομαι όπως όλοι. Δεν είμαστε μια παρέα, έχουμε ευθύνη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments