Ελλάδα

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Απόστολος Λύτρας [vid]

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Απόστολος Λύτρας [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, οδηγείται με αυτοκίνητο της Ελληνικής Αστυνομίας ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024. Σε βάρος του Απόστολου Λύτρα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης καθώς σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, μετά το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που σημειώθηκε με την σύζυγο του τα ξημερώματα της Κυριακής.

Επιμένει στον ισχυρισμό του ότι δεν παραβίασε του περιοριστικούς όρους που του επέβαλαν ανακρίτρια και εισαγγελέας μετά την απολογία του

Μια περίπου εβδομάδα μετά την προφυλάκιση του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του ο Απόστολος Λύτρας ζητεί, με αίτηση του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, να ανοίξει την πόρτα της φυλακής.

Ο ποινικολόγος φέρεται να ζητεί την άρση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Απόστολος Λύτρα επιμένει στον ισχυρισμό του ότι δεν παραβίασε του περιοριστικούς όρους που του επέβαλαν ανακρίτρια και εισαγγελέας μετά την απολογία του. Ο ποινικολόγος φέρεται να επικαλείται το γεγονός πως δεν ήταν εκείνος που πήγε στο σπίτι παρά την απαγόρευση που του είχε επιβληθεί επιμένοντας, παράλληλα, πως δεν επικοινώνησε με τη σύζυγο του, Σοφία Πολυζωγοπούλου παραβιάζοντας τον σχετικό όρο.

Επιπλέον, ο Απόστολος Λύτρας φέρεται να σημειώνει πως σε καμία περίπτωση δεν είναι ύποπτος φυγής σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει το γεγονός ότι μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η σύζυγος του οι αρχές τον αναζητούσαν χωρίς αποτέλεσμα και ο ίδιος εμφανίστηκε και παραδόθηκε όταν ενημερώθηκε ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Πριν από λίγο, η Σοφία Πολυζωγοπούλου μέσω του συνηγόρου της κατέθεσε στην αρμόδια ανακρίτρια υπόμνημα προς υποστήριξη της κατηγορίας και ζήτησε την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του Απόστολου Λύτρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments