Διεθνή

Ικανοποιημένοι δηλώνουν η Φον ντερ Λάιεν, η Κάλας και ο Κόστα για την έγκριση των υποψηφιοτήτων στην ΕΕ

Ικανοποιημένοι δηλώνουν η Φον ντερ Λάιεν, η Κάλας και ο Κόστα για την έγκριση των υποψηφιοτήτων στην ΕΕ

Πηγή Φωτογραφίας: Social Europe

Οι τρεις τους έκαναν δηλώσεις.

Τα τρία πρόσωπα που θα αναλάβουν την ηγεσία της ΕΕ όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες τα ξημερώματα της Πέμπτης μετά το πέρας των εργασιών έκαναν δηλώσεις εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τη συμφωνία που επετεύχθη.

Ο Σ. Μισέλ ανακοίνωσε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, θα τον διαδεχθεί στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ δόθηκε το πράσινο φως στην Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν να αναλάβει για άλλα πέντε χρόνια την Προεδρία της Επιτροπής και στην πρωθυπουργό της Εσθονίας, Κάγια Κάλας να πάρει τη θέση της Ύπατης Εκπροσώπου.

«Αποστολή εξετελέσθη», «τα καταφέραμε», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Λαμβάνοντας τον λόγο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στους ευρωπαίους ηγέτες που ενέκριναν την υποψηφιότητά της για μια 2η θητεία. «Είμαι χαρούμενη που μοιράζομαι αυτήν τη στιγμή με τους φίλους μου Αντόνιο Κόστα και Κάγια Κάλας», δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν. Τόνισε ότι το επόμενο βήμα είναι να ζητήσει την επιβεβαίωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφού παρουσιάσει τις πολιτικές της κατευθυντήριες γραμμές.

Κληθείσα να σχολιάσει την αποχή της Ιταλίδας πρωθυπουργού κατά την ψηφοφορία της υποψηφιότητάς της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απάντησε: «Είναι σημαντικό να συνεργαστώ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με την Ιταλία, όπως και με όλες τις άλλες χώρες. Αυτή είναι η αρχή που ακολουθώ πάντα».

«Είναι πραγματικά μεγάλη μου τιμή που ορίστηκα Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας. Η εμπιστοσύνη σας σημαίνει πολλά», δήλωσε από την πλευρά της, η Κάγια Κάλας. «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα εργαστώ μαζί με την Ούρσουλα και τον Αντόνιο Κόστα. Θα κάνουμε πολύ καλή ομάδα για να επιτύχουμε τους στόχους της ΕΕ». Πρόσθεσε ότι το επόμενο βήμα θα είναι η ακρόασή της και η στήριξή της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Αντόνιο Κόστα, ο οποίος μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης κατά τη συνέντευξη Τύπου, εξέφρασε και εκείνος την ικανοποίησή του που θα συνεργαστεί με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την Κάγια Κάλας. «H οικοδόμηση ενότητας μεταξύ των κρατών-μελών θα είναι η προτεραιότητά μου, όταν θα αναλάβω τα καθήκοντά μου το Δεκέμβρη», δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments