Οικονομία

Χατζηδάκης για τράπεζες: Έρχονται νέες μειώσεις στις προμήθειες από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Χατζηδάκης για τράπεζες: Έρχονται νέες μειώσεις στις προμήθειες από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Χατζηδάκης για τράπεζες: Έρχονται νέες μειώσεις στις προμήθειες από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Για το ότι θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις προμήθειες που διακρατούν οι τράπεζες από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, εμφανίστηκε σίγουρος ο Κωστής Χατζηδάκης

Για το ότι θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις προμήθειες που διακρατούν οι τράπεζες από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, εμφανίστηκε σίγουρος ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον Real FM, υπενθύμισε πως ήδη από τον Απρίλιο η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει την μείωση κατά 50% στις προμήθειες των τραπεζών επί των ηλεκτρονικών συναλλαγών έως και 10 ευρώ.

Όπως εξήγησε, όλο αυτό το διάστημα το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε επαφές με τις τράπεζες, κάτι που έκανε και ο ίδιος πρόσφατα, όταν παρέστη στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών, «πιέζοντας» για διεύρυνση του μέτρου των μειώσεων προμηθειών σε περισσότερες συναλλαγές.

Ο Κωστής Χατζηδακής επεσήμανε ότι ήδη μία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες έχει ξεκινήσει να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, και το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και οι άλλες.

Τέλος, ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση εμφανίστηκε βέβαιος πως οι τράπεζες θα κάνουν πράξη τις περαιτέρω μειώσεις των προμηθειών, ούτως ώστε να μην χρειαστούν να παρθούν μέτρα εναντίον τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments