Podcasts | Pagenews Politics #46

Φόρτωμας: Άνθρακες ο πολιτικός θησαυρός του κ. Κασσελάκη

Κάνουμε μια επανεκκίνηση ως κυβέρνηση μέχρι το 2027

28.06.2024 | 17:14

Listen On:

Φόρτωμας: Άνθρακες ο πολιτικός θησαυρός του κ. Κασσελάκη

Κάνουμε μια επανεκκίνηση ως κυβέρνηση μέχρι το 2027

Την εκτίμηση ότι το πολιτικό κεφάλαιο του κ Στέφανου Κασσελάκη αποδείχθηκε πολύ κατώτερο των περιστάσεων, τεκμηριώνει ο κ. Φίλιππος Φόρτωμας, μιλώντας στο Pagenews και την κ. Σοφία Χύτου.

Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει πως το κυβερνών κόμμα έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών, τονίζει ότι ο κυβερνητικός ανασχηματισμός εγκαινιάζει έναν καθαρό κύκλο διακυβέρνησης έως το 2027, αναφέρεται σε εξελίξεις γύρω από την επιστολική ψήφο και μιλά και για τις εξελίξεις στο χώρο της αντιπολίτευσης.

Πιο ειδικά, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών, ο κύριος Φόρτωμας υποστηρίζει πως «φαινόταν ότι θα υπάρξει αποχή των πολιτών. Τα παράπονα αφορούσαν την ακρίβεια, καθώς επίσης και άλλα ζητήματα της καθημερινότητας. Ο πρόεδρος της ΝΔ προχώρησε σε αλλαγές προσώπων και σε κάποιες διορθωτικές παρεμβάσεις. Πλέον, κάνουμε μια επανεκκίνηση ως κυβέρνηση μέχρι το 2027. Τα τρία αυτά χρόνια θα έχουμε πεδίον δόξης λαμπρόν για παρεμβάσεις στην κοινωνία και την οικονομία».

Ερωτηθείς για το αν είναι θετικός ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, ο βουλευτής Κυκλάδων απαντά, ισχυριζόμενος ότι «η ΝΔ έχει άξια πολιτικά και κοινοβουλευτικά στελέχη. Η ΝΔ έχει πάγκο, έχει άξια στελέχη. Υπάρχει γκρίνια στην κοινοβουλευτική ομάδα, γιατί τα όργανα πρέπει να συνέρχονται περισσότερο και τα στελέχη να εκφράζονται πιο συχνά. Περιμένουμε τις πρωτοβουλίες για την ακρίβεια. Ήδη λαμβάνονται μέτρα προς την ορθή κατεύθυνση. Ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών κόστισε, αλλά ο αληθινός ηγέτης λαμβάνει αποφάσεις, που, ενίοτε, δεν είναι ευχάριστες».

Αναφορικά με το πώς αντιμετωπίζονται οι διαφωνούντες από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, επισημαίνεται ότι «είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα, στη θεωρία και στην ουσία. Συζητούμε στα όργανά μας. Ανταλλάσσουμε απόψεις. Αυτά θα συζητηθούν και στην κοινοβουλευτική ομάδα. Θεωρώ πως οι βουλευτές πρέπει να εισακούονται περισσότερο. Οι αποφάσεις δεν πρέπει να λαμβάνονται μόνο από τα πάνω, αλλά και από τα κάτω. Ενημερώνουμε το Μαξίμου με πληροφορίες και δεδομένα. Δεν γνωρίζω αν αυτά αξιολογούνται όσο θα έπρεπε».

Στη συνέχεια, ερωτώμενος από την κ. Σοφία Χύτου για την επιστολική ψήφο και τη χρήση της στις πρόσφατες ευρωεκλογές, ο κ. Φίλιππος Φόρτωμας επισημαίνει πως «φάνηκε ότι δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς Έλληνες της διασποράς να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία. Είμαστε ικανοποιημένοι από τη χρήση της επιστολικής ψήφου. Έγινε μια πολύ σοβαρή καμπάνια από το υπουργείο Εσωτερικών. Προφανώς, είναι δυνατό να γίνουν πολύ περισσότερα. Όλοι ήταν ευχαριστημένοι με τη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου. Συμμετείχαν πολλές χιλιάδες Έλληνες απανταχού της γης. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει με την προηγούμενη κατάσταση. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν το μόνο πολιτικό κόμμα, που υπερψήφισε το θεσμό της επιστολικής ψήφου. Είναι μια επιτυχία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά. Προφανώς, έγιναν λάθη πριν από τη διαδικασία. Όμως, πρέπει να σταθούμε πως οι Έλληνες της διασποράς είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μέσω της επιστολικής ψήφου. Ως κοινωνία βλέπουμε φαντάσματα πίσω από νέες διαδικασίες. Η κοινωνία παγκοσμίως προχωράει μπροστά και καλούμαστε να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις».

Στη συνέχεια, κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με το πρόβλημα της ακρίβειας, που πλήττει τους πολίτες, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος υπογραμμίζει πως «εμείς αντιμετωπίζουμε τα θέματα της κοινωνίας. Όμως η αντιπολίτευση ασχολείται με κατ’ επίφαση ηγέτες. Εμείς αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της κοινωνίας. Αυτός είναι ο προβληματισμός μας. Αυτός είναι ο αντίπαλός μας. Θέματα καθημερινότητας και το πρόβλημα της ακρίβειας είναι οι προτεραιότητές μας. Όμως, μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα δημοσιονομικά της χώρας μας».

Μιλώντας, τέλος, για την παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με το «μαύρο χρήμα» στα ταμεία των πολιτικών κομμάτων, ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει πως «υπάρχουν οι θεσμοί της ελληνικής δημοκρατίας. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στη λειτουργία τους. Υπάρχει μια παλινδρόμηση δηλώσεων γύρω από την εκλογική διαδικασία και το αποτέλεσμά της. Νομίζω ο ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του ΠΑΣΟΚ ψάχνουν να βρουν ηγέτη. Όμως, οι λύσεις έρχονται από τα κάτω. Ο κ. Κασσελάκης αποδείχθηκε ότι είναι άνθρακας, μαύρος θησαυρός. Και τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον έχουν απαξιώσει. Πάμε σε μια πολιτική ενδοσκόπηση της αριστεράς. Εμείς θέλουμε μια συγκροτημένη και θετική αντιπολίτευση. Εμείς πήραμε το μήνυμα και προχωρούμε αταλάντευτα τον πολιτικό δρόμο μας», ολοκληρώνει ο κύριος Φίλιππος Φόρτωμας.