Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο έργο αγοράς μηχανημάτων στην ιστορία του ΕΣΥ

Άδωνις Γεωργιάδης: Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο έργο αγοράς μηχανημάτων στην ιστορία του ΕΣΥ

Πηγή Φωτογραφίας: [370460] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Επεκτείνουμε διαρκώς τα μηχανήματα για ακτινοθεραπείες

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγαλύτερο έργο αγοράς ιατρικών μηχανημάτων στην ιστορία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε επίσης ιδιαίτερη μνεία στα μηχανήματα για ακτινοθεραπείες.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης κ. Κωνσταντίνου Χύτα για τις ακτινοθεραπείες στις οποίες υποβάλλονται καρκινοπαθείς, ο υπουργός Υγείας σημείωσε εισαγωγικά ότι «το να λύνουμε προβλήματα υγείας των ανθρώπων είναι το βασικό καθήκον μας. Δεν γίνεται να έχουμε ακτινολογικά κέντρα παντού. Οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου δεν το έχουν καταφέρει. Η αναμονή για μια μαστογραφία στο Λουξεμβούργο, την πλουσιότερη χώρα της Ε.Ε., είναι 16 μήνες. Ακτινολογικά κέντρα δεν γίνεται να υπάρξουν παντού. Δεν είναι πραγματική η ιδέα ότι μπορεί να υπάρξει δίπλα σου το κράτος που θα φτιάξει ένα ακτινολογικό κέντρο δεν είναι πραγματική».

«Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τα ακτινολογικά κέντρα στην Πελοπόννησο, τα ακτινολογικά κέντρα στην Πάτρα εξυπηρετούν και ασθενείς από άλλους νομούς της Πελοποννήσου», συμπλήρωσε ο Άδωνις. «Η αναμονή δεν είναι ένας μήνας, αλλά πέντε ημέρες για μια ακτινολογική εξέταση στο Νοσοκομείο της Πάτρας. Όταν θα ολοκληρωθεί το νέο μεγάλο νοσοκομείο στη Σπάρτη, προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, αυτό το νοσοκομείο θα περιλαμβάνει και ακτινολογικό κέντρο. Αυτό όμως θα γίνει μετά το 2027. Τα ακτινολογικά κέντρα στην Πάτρα είναι κατά 82% στελεχωμένα και ο μέσος χρόνος αναμονής για κάποιο που θέλει να κάνει ακτινοθεραπεία είναι πέντε μέρες. Παρά την εικόνα που καλλιεργείται από πολιτικές δυνάμεις και ορισμένα μέσα επικοινωνίας, το υπουργείο Υγείας έχει την τύχη λόγω του ταμείου ανάκαμψης να έχουμε σε εξέλιξη το μεγαλύτερο έργο αγοράς μηχανημάτων στην ιστορία του ΕΣΥ, ύψους 100 εκατομμυρίων, μέχρι το τέλος του 2025. Πολλά από αυτά τα μηχανήματα είναι για ακτινοθεραπείες. Σε πάρα πολλά μηχανήματα αντικαθιστούμε παλαιά μηχανήματα με ολοκαίνουργια μηχανήματα. Σε πολλές μονάδες προσφέρουμε νέα μηχανήματα.

Έτσι, ελπίζουμε να βελτιώσουμε ουσιαστικά τη ζωή των καρκινοπαθών και προσπαθούμε οι καρκινοπαθείς να δώσουν την άνιση μάχη με τον καρκίνο με τους καλύτερους δυνατούς όρους», ολοκλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments