Πολιτική

Μαξίμου: Με το βλέμμα στις ομιλίες Καραμανλή – Σαμαρά

Μαξίμου: Με το βλέμμα στις ομιλίες Καραμανλή – Σαμαρά

Πηγή Φωτογραφίας: [361307] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Για την προσεχή Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η κοινή εμφάνιση των δύο πρώην πρωθυπουργών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχουν ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης στα κόμματά τους, δέχθηκε όμως και εκείνος αρκετή κριτική από βουλευτές του. Τη Δευτέρα η προσοχή όλων θα στραφεί στις ομιλίες των δύο πρώην πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, με το ερώτημα αν αυτές θα επηρεάσουν τις εξελίξεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής θα μιλήσουν σε εκδήλωση τη Δευτέρα, μετά την αποτυχία των ευρωεκλογών, και αυτό ανησυχεί ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία υποδέχεται θετικά τις απόψεις και τις τοποθετήσεις των δύο πρώην πρωθυπουργών, οι οποίοι έχουν κρατήσει το τιμόνι της παράταξης και της χώρας σε δύσκολες στιγμές. Αυτή η κοινή παρουσία τους φαίνεται να έχει μεγάλη σημασία για αυτούς και το περιβάλλον τους.

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί έκριναν την κυβέρνηση για ανεπαρκή αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων. Οι απειλές από την τουρκική κυβέρνηση έχουν επανεμφανιστεί, παρά την ήπια στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία δέχεται κριτική. Επίσης, η θεωρία της “Γαλάζιας Πατρίδας” που έχει γίνει συνηθισμένη στην Τουρκία, συνεχίζει να αναδεικνύεται. Η Αλβανία του Ράμα δεν αντιμετωπίζει πίεση για να σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα, και η νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας δεν δείχνει ενδιαφέρον για τις αντιδράσεις της Ελλάδας και δεν είναι πρόθυμη να τηρήσει τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με τη Συνθήκη των Πρεσπών. Το Μέγαρο Μαξίμου αντιμετωπίζει κριτική για όλα αυτά, όχι μόνο από τους πρώην πρωθυπουργούς, αλλά και από βουλευτές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετώπισε αρκετές διαμαρτυρίες στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ την περασμένη Τετάρτη. Πολλοί βουλευτές εξέφρασαν αντιρρήσεις για τους υπουργούς του Μαξίμου, ειδικά για τον Άκη Σκέρτσο και τον Γιώργο Γεραπετρίτη. Ορισμένοι από αυτούς έχουν εκφράσει κριτική για τις επιλογές της κυβέρνησης εδώ και καιρό. Οι βουλευτές αυτοί περνούν τα παράπονα των ψηφοφόρων που θεωρούν ότι δεν φτάνουν στον πρωθυπουργό από τους συνεργάτες του στο Μαξίμου. Ορισμένοι από αυτούς ανήκουν στους “σαμαρικούς” και “καραμανλικούς”.

Η Νέα Δημοκρατία από την αρχή της δεύτερης θητείας της αντιμετωπίζει απώλεια ψηφοφόρων από τη δεξιά λαϊκή βάση της. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένοι θεωρούν ότι έχει γίνει πολύ φιλελεύθερη και μοιάζει με το Ποτάμι. Ωστόσο, η αδυναμία συγκράτησης των τιμών, ο χειρισμός των Τεμπών, η κατάσταση στην υγεία και άλλα ζητήματα έχουν επίσης συμβάλει στην απώλεια ψηφοφόρων από το κέντρο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει δημόσια ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο στις δεξιές πτέρυγες του κόμματος. Παρόλα αυτά, έχει αντιληφθεί τη δυσαρέσκεια όσων τον θεωρούν έναν φιλελεύθερο πολιτικό που αλλάζει την ιδεολογική φυσιογνωμία του κυβερνώντος κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments