Πολιτική

Νέα προειδοποίηση Μητσοτάκη στη Β.Μακεδονία:”Θα πρέπει να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεων τους”

Νέα προειδοποίηση Μητσοτάκη στη Β.Μακεδονία:”Θα πρέπει να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεων τους”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Νέα προειδοποίηση Μητσοτάκη στη Βόρεια Μακεδονία: "Θα πρέπει όλοι να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεων τους"

Έθεσε θέμα παραβίασης από τη νέα ηγεσία της χώρας, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, στην Σύνοδο Κορυφής των 27

Σε νέα σαφή προειδοποίηση στη Βόρεια Μακεδονία προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έθεσε θέμα παραβίασης από τη νέα ηγεσία της χώρας, της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Σύνοδο Κορυφής των 27, ξεκαθαρίζοντας πως εφόσον επιμείνουν στην ίδια κατεύθυνση θα ακυρώσουν επί του πρακτέου την ευρωπαϊκή τους πορεία.

Θα πρέπει όλοι να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεων τους

«Ενημέρωσα, λοιπόν, τους συναδέλφους μου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο γι’ αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη και κατέστησα επίσης απολύτως σαφές ότι εάν τα Σκόπια επιμείνουν σε αυτή την γραμμή, θα καταστήσουν ουσιαστικά εξαιρετικά δύσκολη -αν όχι θα ακυρώσουν στην πράξη οποιαδήποτε διαδικασία άμεσης σύγκλισης με την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Οπότε νομίζω ότι θα πρέπει όλοι να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεών τους και να γνωρίζουν ότι η συμμόρφωση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο περνά, προφανώς, μέσα από την πιστή τήρηση διεθνών συμφωνιών που έχουν υπογραφεί, εν προκειμένω, και από τα δύο μέρη» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, προχωρούσε σε νέα πρόκληση, καθώς με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για συνάντηση με την αποκαλούμενη Ένωση Μακεδόνων του Αιγαίου.

Παράλληλα, στο θέμα του Φρέντυ Μπελέρη το οποίο συζητήθηκε χθες στην συνεδρίαση του ΕΛΚ, ο πρωθυπουργός φάνηκε αισιόδοξος ακόμη και βέβαιος ότι ο εκλεγμενος δήμαρχος Χειμάρρας θα ορκιστεί στο Στρασβούργο και θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία για την εκλογή της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στην ευρωπαϊκή επιτροπή.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι 27 κατέληξαν στο πρόσωπο της Ούρσουλας Φον Ντερ Λάιεν για τα ηνία της ευρωπαϊκής επιτροπής, μία υποψηφιότητα που στήριξε η Αθήνα. Ερωτηθείς ωστόσο για το χαρτοφυλάκιο που θα διεκδικήσει η Αθήνα, είπε ότι η χώρα μας θα επιδιώξει ένα δυνατό χαρτοφυλάκιο, χωρίς ωστόσο να ανοιξει τα χαρτιά του για το πρόσωπο του επιτρόπου.

Τέλος ερωτηθείς για τις απειλές της Χεζμπολάχ σε βάρος της Κύπρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στους δημοσιογράφους ότι στα συμπεράσματα του συμβουλίου Κορυφής υπάρχει συγκεκριμένη αποτύπωση ότι δεν είναι δυνατό να εκβιάζονται κράτη μέλη ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για κλιμάκωση της ανάφλεξης προς το Λίβανο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments