Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Κρίσιμο ραντεβού στην Κ.Ε. της Κυριακής δίνουν οι υποψήφιοι πρόεδροι

ΠΑΣΟΚ: Κρίσιμο ραντεβού στην Κ.Ε. της Κυριακής δίνουν οι υποψήφιοι πρόεδροι

Πηγή Φωτογραφίας: [369795] ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ECONOMIST (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Πιθανή η επίσημη ανακοίνωση του χρόνου των εκλογών.

Aντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, όπου όλοι θα ανοίξουν τα χαρτιά τους. Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος και ενδεχομένως ένα ακόμη πρόσωπο θα διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος, με τα φαβορί πάντως ήδη να κονταροχτυπιούνται.

Ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε την επιθυμία του, εν μέσω της διαμόρφωσης νέων εσωκομματικών στρατοπέδων,  να ηγηθεί του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και υποστήριξε τη δημιουργία ενός ισχυρού ΠΑΣΟΚ που θα ενώνει και θα νικάει. Αντίθετα, κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι επιθυμεί ένα μικρό ΠΑΣΟΚ που θα εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα. Ο δήμαρχος επιθυμεί να αναστήσει το ΠΑΣΟΚ ως δημοκρατική παράταξη των μεγάλων αλλαγών και αξιών που θα κυβερνήσει τη χώρα στο μέλλον. Επίσης, απάντησε στην ερώτηση για τη σχέση του με τον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι ο Ανδρουλάκης τον υποστήριξε, αλλά η φιλία δεν είναι δουλεία ή ιδιοκτησία και πρέπει να προστατεύεται η ελευθερία του καθενός να κάνει αυτό που είναι καλό για τον χώρο και τη χώρα. Με άλλα λόγια, αναγνωρίζει τη σημασία του Ανδρουλάκη ως προσώπου, αλλά πιστεύει ότι ήρθε η στιγμή του να αναλάβει έναν αποφασιστικότερο ρόλο.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απάντησε σε προ μιας ημέρας ανάλογη ενέργεια του βουλευτή του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, δείχνοντας πως οι δύο άνδρες σκοπεύουν να πορευτούν μαζί στην κούρσα διαδοχής, που ατύπως έχει ανοίξει στο ΠΑΣΟΚ. «Πάμε, για να εμπνεύσουμε ξανά και να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή. Μπορούμε να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης. Τον δρόμο αυτόν, κανείς δεν μπορεί να τον διαβεί μόνος του. Ενώνουμε δυνάμεις για να νικήσουμε τη Ν.Δ., όπως το κάναμε στην Αθήνα. Το αύριο είναι αργά. Πάμε τώρα», αναφέρει ο κ. Δούκας.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη, πλέον, ανακοινώθηκε ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το 2024 και η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί πιθανότατα από τον Νίκο Ανδρουλάκη στην Κεντρική Επιτροπή. Σύμφωνα με συνεργάτες του, το ΠΑΣΟΚ δεν θα υποστεί ρευστοποίηση, αλλά θα παραμείνει πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό. Αντίθετα με τις προβλέψεις, το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του και να προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, σύμφωνα με τα φίλα προσκείμενα στην ηγεσία στελέχη.

Εν τω μεταξύ, μεγάλη κουβέντα στο ΠΑΣΟΚ «σήκωσαν» οι τρεις απευθείας αναθέσεις του δήμου Αθηναίων προς μια πρώην βουλευτή του κόμματος και δύο ακόμα ανθρώπους που έχουν «επαφές» με την παράταξη. Η Κατερίνα Μπατζελή (που έχει εκφραστεί υπερ του Χ. Δούκα) ανακοίνωσε ότι δεν θα υπογράψει τη σύμβαση πριν ολοκληρωθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες, θέλοντας έτσι να δείξει ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments