Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Τα στρατόπεδα και οι νέες συμμαχίες

ΠΑΣΟΚ: Τα στρατόπεδα και οι νέες συμμαχίες

Πηγή Φωτογραφίας: [370126] ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ (ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI)

Την προτίμησή του στο πρόσωπο του Χ. Δούκα για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ εξέφρασε και ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

Με τα κορυφαία στελέχη να λαμβάνουν διαδοχικά θέση για το θέμα της ηγεσίας, ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται πυρετωδώς για την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την προσεχή Κυριακή.

Ο μέχρι πρότινος εκ των θεωρούμενων διεκδικητών της ηγεσίας βουλευτής Μανώλης Χριστοδουλάκης ουσιαστικά έθεσε εαυτόν εκτός κούρσας διαδοχής του Νίκου Ανδρουλάκη, δείχνοντας παράλληλα τη στήριξή του στο πρόσωπο του Χάρη Δούκα. Την έμμεση πλην σαφή προτίμησή του στο πρόσωπο του δημάρχου Αθηναίων εξέφρασε και έτερο μέλος της πράσινης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επίσης χθες, μόλις μία ημέρα μετά την επιστολή του δημάρχου Αθηναίων προς τα κομματικά όργανα, μέσω της οποίας πραγματοποιούσε ακόμη ένα βήμα προς τη διεκδίκηση της προεδρίας.

Παρότι απομακρύνονται από την ονοματολογία και τα εσωκομματικά “χαρακώματα”, ο Παύλος Χρηστίδης και η Μιλένα Αποστολάκη εξακολουθούν να είναι μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιοι βουλευτές υποστηρίζουν τον κ. Δούκα, καθώς αν ο νέος δήμαρχος διαδεχθεί στην ηγεσία του κόμματος από τον κ. Ανδρουλάκη, θα πρέπει να έχει έναν εκπρόσωπο – επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης έκανε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζοντας ότι η φωνή και οι επιθυμίες της κοινωνίας δεν πρέπει να καθορίζονται από τον προσωπικό εγωισμό, και ότι αυτό επιλέγει και αυτή τη στιγμή. Ακόμη, πρόσθεσε ότι χρειαζόμαστε μια γενναία και τολμηρή αλλαγή για την παράταξη και την πατρίδα.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να έρθει στην κυβέρνηση και ότι δεν έχει νόημα να παίζει διαρκώς στον “μικρό τελικό” της δεύτερης θέσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, ανέφερε ότι ο νυν δήμαρχος Αθηναίων ήταν ο πρώτος που τα βάλε με επιτυχία με το σύστημα της Ν.Δ.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρηστίδης τόνισε πως δεν είναι εδώ για να ρίξει νερό στον μύλο της εσωστρέφειας και ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ ήθελε να είναι δεύτερη δύναμη, αλλά αυτό μπορεί να γίνει αφορμή για μια άλλη πολιτική πρόταση.

«Υπάρχει μια ατμόσφαιρα χαρακωμάτων και πολεμικών ανακοινώσεων, που δεν συμβάλλει σε έναν στόχο που θα μας βρει όλους σύμφωνους και δεν είναι άλλος από το να αντιμετωπίσουμε την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», ανέφερε η κ. Αποστολάκη (Real). Και πρόσθεσε: «Επέστρεψα στην πολιτική για να βάλω το αποτύπωμά μου μαζί με άλλους στη νέα εποχή του πλειοψηφικού ΠΑΣΟΚ. Δεν επέστρεψα για να ενταχθώ σε ομάδες, να γίνω οπαδός».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments