Πολιτική

Προς νέα διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ – Τσιπρικοί κατά Κασσελακικών

Προς νέα διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ – Τσιπρικοί κατά Κασσελακικών

Πηγή Φωτογραφίας: [363769] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Νέα κίνηση αμφισβήτησης.

Βαθαίνει το ρήγμα στο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των υποστηρικτών του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη και των στελεχών που συσπειρώνονται γύρω από τη λεγόμενη “φρουρά” Τσίπρα.

Λίγα 24ωρα πριν την συνεδρίαση των οργάνων με επιστολή “φωτιά” 87 στελεχών του κόμματος βγαίνουν στην αντεπίθεση και ζητούν από τον κ. Κασσελάκη να γίνει σε βάθος αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών και των αιτίων, το κόμμα να ζητήσει τη γνώμη των μελών και των φίλων για το αν θα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και όλα αυτά να γίνουν σε διήμερη συνεδρίαση της ΚΕ αντί την μιας ημέρας που έχει εξαγγείλει η Κουμουνδούρου για τις 7 Ιουλίου.

Παράλληλα, στην επιστολή τους οι 87 στρέφονται κατά όλων όσων έχει πει ο Στέφανος Κασσελάκης για το «μαύρο χρήμα» και τα οικονομικά του κόμματος αλλά και για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην εφημερίδα «Αυγή».

Η προεδρική φρουρά Στα ονόματα που υπογράφουν την επιστολη περιλαμβάνεται σύμπασα η «προεδρική φρουρά», δηλαδή στελέχη με ευθεία αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα, όπως οι: Αλέκος Φλαμπουράρης, Όλγα Γεροβασίλη, Γιώργος Βασιλειάδης, Χρήστος Σπίρτζης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης κά, αλλά και οι Ζανέτ και Γιώργος Τσίπρας αντίστοιχα.

Έχει ιδιαίτερη αξία το γεγονός ότι την επιστολή συνυπογράφουν επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

“Σηκώνει το γάντι” ο Κασσελάκης Την ίδια στιγμή, κύκλοι της Κουμουνδούρου απάντησαν για την επιστολή “φωτιά” των “87” προς τον Στέφανο Κασσελάκη υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “δεν φοβάται τον διάλογο”, σηκώνωντας το “γάντι”.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο Πρόεδρος του, Στέφανος Κασσελάκης δεν φοβήθηκαν ποτέ τον διάλογο. Όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες και βεβαίως σεβαστές, ωστόσο είναι απορίας άξιον γιατί επιλέχθηκε να εισαχθούν στον δημόσιο διάλογο πρόωρα, από τη στιγμή που έχουν ήδη συγκληθεί τα όργανα. Ως γνωστόν στις 4/7 θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και στις 7/7 η Κεντρική Επιτροπή».

Ο αδελφός του Κασσελάκη ενάντια στους “87” Στον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ μπήκε και ο αδελφός του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος επιτέθηκε στους 87 (βουλευτές και στελέχη του κόμματος) μετά την επιστολή- εξέγερσή τους απέναντι στις αποφάσεις του προέδρου του κόμματος.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Στέλιος Κασσελάκης σχολιάζει με δική του «μετάφραση» την ανάρτηση του αδελφού του, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη διαφάνεια και το μαύρο χρήμα, αντιπαραβάλλοντάς την με την επιστολή των 87 στελεχών και βουλευτών του κόμματος. Τους κατηγορεί ότι υποστηρίζουν «συμφέροντα, διαπλοκή και μαύρο χρήμα».

Τι αναφέρεται στην επιστολή Tην επιστολή υπογράφουν μεταξύ άλλων η Όλγα Γεροβασίλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Αθηνά Λινού, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιώργος Βασιλειάδης, η Μαρία Ρεπούση, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Γιώργος Τσίπρας, η Ζανέτ Τσίπρα και ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μάς υποχρεώνει να δούμε κατάματα τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα και να αναλάβουμε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μάς υποχρεώνει να δούμε κατάματα τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα και να αναλάβουμε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες.

Παρά την τεράστια πτώση των ποσοστών της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχασε δυνάμεις και ο προοδευτικός χώρος συνολικά δεν ενισχύθηκε, αντιθέτως είχαμε αποχή ρεκόρ και άνοδο της ακροδεξιάς.

Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αν και αποδοκιμάζει την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν βλέπει εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Αυτή η ανισορροπία στο πολιτικό σύστημα είναι δημοκρατική αναγκαιότητα να αντιμετωπιστεί.

Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι πλειοψηφικό κοινωνικό αίτημα και σε αυτό το αίτημα είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε, με τη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας, ενός μετώπου σε κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο, που θα κερδίσει την ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν.

Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να είναι πρωταγωνιστικός σε αυτές τις εξελίξεις. Γι’ αυτό απαιτείται μια συντεταγμένη συζήτηση στο κόμμα μας τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν.

Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος πρέπει να πάρουν τις τελικές αποφάσεις.

Ταυτοχρόνως, διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψή τους, είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου ενός δημοκρατικού κόμματος.

Όπως επίσης, τραυματίζει το χώρο μας το να ανοίγει ξαφνικά, δημόσια και με υπαινιγμούς, μια συζήτηση περί ηθικής και διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που δεν έχει κανένα έρεισμα, την ώρα που θα έπρεπε να ασκούμε σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και όταν μάλιστα παράγεται τόσο σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο. Οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι το κόμμα μας δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες, υπηρετούσε πάντα στην πράξη τη διαφάνεια και ήταν ανεξάρτητο από οικονομικά συμφέροντα.

Την ίδια ώρα, δεν γίνεται να παίρνονται τόσο κρίσιμες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος, που αφορούν εργαζόμενους, αποφάσεις με ιστορικό χαρακτήρα για την Αριστερά, όπως η αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής, χωρίς να συζητηθούν καν σε κάποιο συλλογικό όργανο.

Όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, οι υπογράφουσες και οι υπογράφοντες, βουλευτές και μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, θα θέσουμε στις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όργανα που ουσιαστικά παρέμειναν αδρανοποιημένα για όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτό επιβάλλει, ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής οφείλει να γίνει άμεσα και επί διημέρου για να δοθεί η ευκαιρία να τοποθετηθούν επαρκώς όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments