Ελλάδα

Φωτιά στην Πάρνηθα: Επιχειρούν εναέρια μέσα – Μήνυμα από το 112: “Παραμείνετε σε ετοιμότητα”

Φωτιά στην Πάρνηθα: Επιχειρούν εναέρια μέσα – Μήνυμα από το 112: “Παραμείνετε σε ετοιμότητα”

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΣΙΜΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ (ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ/ EUROKINISSI)

Στην περιοχή Κατσιμίδι - Που γίνονται εκτροπές κυκλοφορίας

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πάρνηθα. Η φωτιά καίει στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας.

Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων.

Μόνο το εναέρια μέσα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν, προς το παρόν, τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας, μια δασική έκταση χωρίς δασικούς δρόμους, άρα και αδυναμία πρόσβασης στα πυροσβεστικά οχήματα.

Η φωτιά που έχει λάβει διαστάσεις εξαιτίας των ανέμων εντάσεως 6-7 μποφόρ, έχει θέσει σε συναγερμό την πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς δεκάδες οχήματα με περισσότερους από 60 πυροσβέστες στήνουν ήδη περίμετρο, αναμένοντας τη φωτιά να φτάσει σε σημείο όπου μπορούν να προσεγγίσουν. Σύμφωνα με στελέχη του Πυροσβεστικού σώματος, η φωτιά ξέσπασε στη μέση του δάσους, εκεί όπου δεν υπάρχουν κολώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ αλλά και οδική πρόσβαση. Το εάν είναι εμπρησμός ή ανάφλεξη λόγω υψηλών θερμοκρασιών σκουπιδιών που ήταν πεταμένα στο σημείο, θα διαπιστωθεί όταν ολοκληρωθεί η κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Προς το παρόν, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη με το πύρινο μέτωπο να έχει ξεπεράσει τα 100 μέτρα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των αξιωματικών του σώματος από το σημείο. Τα εναέρια μέσα πετυχαίνουν να μειώνουν την ένταση της πύρινης λαίλαπας, πλην όμως οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν την ορειοθέτηση του μετώπου.

Στον «φραγμό» που έχει στηθεί, υπάρχουν σε ετοιμότητα εθελοντές δασοπυροσβέστες και οχήματα της περιφέρειας προκειμένου να τροφοδοτούν με νερό τα πυροσβεστικά οχήματα. Εάν η φωτιά περάσει την περίμετρο των πυροσβεστών, θα κινηθεί προς την κορυφή της Πάρνηθας, κάτι που απεύφοχονται όλοι αφού τότε τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά δύσκολα για τον πνεύμονα πρασίνου της Δυτικής Αττικής, ειδικά μετά τις καταστροφές της περυσινής αντιπυρικής περιόδου, όπου κάηκαν χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους στην ευρύτερη περιοχή.

Μήνυμα του 112

Για τη φωτιά στο Κατσιμίδι Πάρνηθας εστάλη μήνυμα του 112 ώστε οι πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

psath-112

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 60 πυροσβέστες με 3 πεζοπόρα τμήματα και 15 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Παράλληλα, τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments