Ελλάδα

Η στιγμή που drone εντοπίζει τη φωτιά στην Πάρνηθα – Ολονύχτια μάχη με διάσπαρτες πύρινες εστίες

Η στιγμή που drone εντοπίζει τη φωτιά στην Πάρνηθα – Ολονύχτια μάχη με διάσπαρτες πύρινες εστίες

Πηγή Φωτογραφίας: [370480] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΣΙΜΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

«Έχει δρόμο μπροστά, παρά τις συγκλονιστικές προσπάθειες των πυροσβεστών»

Στη δημοσιότητα δόθηκε το καρέ από το πλάνο του drone της Πυροσβεστικής, τη στιγμή που εντοπίζει το ξέσπασμα της φωτιάς στην Πάρνηθα.

Μέσα σε 2,5 ώρες από την εκδήλωσή της, η πυρκαγιά δεν έχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες. Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για συγκλονιστική προσπάθεια της Πυροσβεστικής.

Δείτε τη φωτογραφία από το drone:
arthrou-fotia

«Στις δυόμιση ώρες από την έναρξη της η φωτιά στο Κατσιμίδι στην Πάρνηθα είναι χωρίς ενεργό μέτωπο» τόνισε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Βέβαια με διάσπαρτες εστίες, οι οποίες θα δουλευτούν όλο το βραδύ, άρα η προσπάθεια μας και η μάχη μας δεν έχει τελειώσει. Στην περιοχή έπνεαν από το μεσημέρι άνεμοι 8 μποφόρ με ριπές 9. Επιχείρησαν 17 εναέρια μέσα, πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις, η Περιφέρεια με τις υδροφόρες της, ο Στρατός, οι εθελοντές μας με τα αυτοκίνητα τους, οι δασάρχες, η ΕΛΑΣ, η Δασική Υπηρεσία φυσικά. Ήταν συγκλονιστική η προσπάθεια των πυροσβεστών μας και τους ευχαριστώ από καρδιάς. Και πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο. Επαναλαμβάνω ότι είναι χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά, αλλά έχει δρόμο μπροστά και θα δουλευτεί όλη τη νύχτα».

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Κικίλια:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments